• Ikdienas termoveļa – kas par to sakāms Rūtai Dvinskai un Žannai Dubskai?

    Stils
    Aiva Alksne
    2. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Voyagerix/Shutterstock.com
    Viena no ziemas problēmām – apģērbā atrast tādu risinājumu, lai būtu silti, bet lai tu nejustos satuntulējusies un neveikla.

    Mūsdienās risinājums ir – ikdienas termoveļa. Nē, ne tā siltā termoveļa, ko velkam zem slēpošanas tērpa vai ejot garās pastaigās, bet citāda – plāna, mīksta, maiga un nemanāma arī zem smalkas blūzes vai piegulošas kleitiņas.

    Tā ir zem visām manām smukajām kleitiņām

    Rūta Dvinska, TV personība:

    «Esmu ļoti salīga – man vienmēr ir drīzāk auksti nekā silti, un es neesmu gatava siltumu upurēt ne par ko. Taču man patīk labi izskatīties un ir ļoti svarīgi, ko velku mugurā, tāpēc nākas meklēt zelta vidusceļu, kā varētu komfortabli justies arī ziemā. Un mans risinājums ir ikdienas termoveļa – tā ir tik plāna un neredzama, ka varu pavilkt pat zem plānas kleitiņas, un būs silti.

    Ja vēlos kādu apģērbu valkāt arī tad, kad vasara jau beigusies, es daru tā: pavelku, piemēram, zem sarafānkleitas termokreklu ar garām piedurknēm vai nu tādā pašā, vai piestāvošā krāsā.

    Esmu iecienījusi Lindex termoveļu ar merīnvilnu. Tā kalpo ļoti ilgi, līdz ar to pat nebūtu nepieciešams katru sezonu iegādāties atkal jaunu. Es gan nespēju turēties pretī kārdinājumam, jo parādās arvien jaunas skaistas krāsas. Ja izvēlos kādu smalkāku vai svinīgāku kleitu, vienmēr zem tās velku savu merīnvilnas krekliņu bez piedurknēm – tas man tiešām ir kā otra āda. Savukārt termoveļas komplektu – bikses un kreklu – es valkāju kā apģērbu, ko var rādīt arī citiem, uzvelkot pa virsu, piemēram, pagarinātu vesti. Izskatās super, jo šī termoveļa ir tik labi nostrādāta, ka nemaz vairs nešķiet kā apakšveļa. Taču dažkārt šīs pašas termobikses pavelku arī zem džinsiem.

    Merīnvilnas termoveļa man vispār šķiet brīnišķīgs izgudrojums, un to arī nemaz nav grūti kopt.

    Jāievēro tikai daži nosacījumi: jāmazgā mazliet zemākos grādos, nedrīkst likt veļas žāvētājā un jāžāvē, nevis izkarinot uz šņores, bet izklātā veidā, lai nezaudē savu formu. Tā gan notur siltumu, gan neļauj sasvīst. Arī manas meitas valkā termoveļu, un es vienmēr varu būt pārliecināta – ja apģērba apakšējā kārtā ir merīnvilna, viņas nebūs ne nosalušas, ne arī sasvīdušas – būs tā, kā vajag.

    Iespēja pat nepamanīt klimata kaprīzes

    Žanna Dubska stiliste:

    «Bērnībā jau mēs visas vienmēr vilkām kādu siltinošo kārtu starp miesu un apģērbu, tikai to nesauca par termoveļu. Siltākas bikses tika dēvētas par bumbierenēm, siltinātas trikotāžas krekliņi – par baikām. Protams, pusaudžu gados pie pirmās izdevības no bumbierenēm centāmies tik vaļā, jo tās bija neērtas, absolūti neseksīgas un ikvienu padarīja resnāku, nekā viņa ir. Mūsdienīga termoveļa, pateicoties inovatīvajiem materiāliem un aušanas tehnoloģijām, silda nevis tāpēc, ka ir bieza, bet tāpēc, ka ir gudra. Ikdienai domātā termoveļa ir ļoti plāna un elastīga un sniedz sajūtu, ka uzvelc vēl vienu ādu, kas neredzama dzīvo zem tavām drēbēm.

    Un iespējams atrast arī tādu termoveļu, kas var dzīvot pat zem greznas kleitas.

    Man, piemēram, ir tā, ka ceļgali un potītes salst reti, toties aukstums ļoti ātri ķeras pie muguras, tāpēc man ir svarīgi, lai mugurai vienmēr būtu silti, jo tad arī man pašai ir silti. Un, ja man ir silti, tad varu atļauties atpogāt mētelīti, varu justies un izskatīties enerģiskāk, jo neesmu satuntulējusies. Termoveļa dod šo vieglumu un ļauj saglabāt imidžu arī ziemā.

    Agrāk, kad modernā termoveļa vēl nebija izgudrota, tās vietā es izmantoju kašmira un zīda džemperus – tie bija mani apakškrekliņi. Un tas nekas, ka šis apakškrekliņš bija vismaz trīsreiz dārgāks nekā plānais džemperītis virs tā, ko visi redzēja. Atceros, daudzi brīnījās – kā tev tajā plānajā džemperītī nesalst? Bet man apakšā bija otrs – ļoti mīksts, ļoti silts un nemanāms – džemperītis.

    Tagad man ir termoveļa, ko pērku internetā, jo izvēlos ražotājus, kas specializējas tieši termoveļas ražošanā.

    Man ir termokrekliņš bez piedurknēm ar V veida kakla izgriezumu, lai varu to pavilkt zem apģērba, kam ir dekoltē. Un vēl man ir termokrekls ar garām piedurknēm, ko valkāju zem sportiska stila apģērba, un termobikses – garās un virs ceļa. Tad es ielieku krekliņu biksēs, un tā ir mana otrā plānā āda, ko varu uzvilkt zem kleitas vai zem svārkiem un džemperīša. Un nekas neizspiežas! Termoveļa – man tā arī ir iespēja vispār nepamanīt mūsu klimata kaprīzes un nepatīkamās izpausmes.»

    Ekspertes viedoklis

    Indra Salceviča, stiliste:

    «Ikdienas termoveļa krietni atvieglo dzīvi salīgām dāmām, bet ne tikai viņām. Termoveļa noder, ja, par spīti salam, vēlamies izskatīties stilīgi. Piemēram, varam arī aukstās dienās valkāt oversize mēteli, kurā caurvējš staigā. Vai pavasarī – oversize žaketi. Termoveļa noder, ja ir jāiet uz kādu svinīgu pasākumu un koptēlam piestāv vilnas mētelītis, kas diez ko nesilda. Tāpat ir cilvēki, kuriem vilnas izstrādājumi kairina ādu, un tad termoveļa ir kā alternatīva, jo tā ir maiga un iekapsulē ķermeņa siltumu.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē