• Trauku izvēle svētku galdam

    Reklāmraksts
    20. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Nupat jau klāt būs Ziemassvētki, ir sagādātas dāvanas, ko palikt zem eglītes, un izrotāta māja. Laiks sākt domāt par svētku mielastu! Skaisti un interesanti dekorēts galds radīs vēl lielāku svētku noskaņu.

    Telpas Ziemassvētku noformējumā var izmantot trīs tradicionālās Ziemassvētku krāsas. Zaļā krāsa simbolizē dzīvību un atdzimšanu, sarkanā – Jēzus Kristus asinis, bet zelta krāsa vēsta par gaismu un labklājību.

    Galdauts

    Svētku galda noformējums sākas ar galdauta vai galda celiņa izvēli. Aplūkojot mājas dekorējumu, katrs pats vislabāk sajutīs, kādā krāsā tam jābūt. Var izvēlēties klasiski balto vai kādas citas krāsas galdautu, kas iederēsies interjerā un radīs svētku sajūtu. Izšūts svētku galdauts sniegs lielāku prieku bērniem, kā arī radīs mājīgumu un izskatīsies ekskluzīvi.

    Šķīvji un servējamie trauki

    Vispirms jāizvērtē savi trauku krājumi! Vai ir viss nepieciešamais svētku galda uzklāšanai? Svētkiem var izvēlēties porcelāna traukus, kas radīs izsmalcinātības un greznuma atmosfēru. Piemēram, baltā porcelāna šķīvji un servēšanas trauki iederēsies klasiskā interjerā, bet grezni apgleznoti trauki padarīs svētkus vēl īpašākus.

    Ja jāiegādājas jauni trauki, der apsvērt Luminarc zīmola trauku izvēli. Tie apvieno moderno un funkcionālo, ir izturīgi, tos droši var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā. Luminarc trauki ir daudzveidīgi gan formas, gan krāsu dažādībā, ļaujot brīvi improvizēt un radīt sevišķu svētku noskaņu.

    Glāzes

    Izvēloties glāzes, tās vēlams saskaņot ar kopējo interjeru un galda piederumiem. Kāda materiāla glāzes labāk izvēlēties? Svarīgākā glāzes īpašība ir tās dzidrums un gludums. Ir taču patīkami turēt rokā glāzi un nesajust kājiņas un kausa savienojuma vietu.Jo kvalitatīvāka glāze, jo patīkamāka dzēriena baudīšana!

    Ikvienam svētkos gribas palutināt savu ģimeni un draugus, servējot galdu ar skaistiem un kvalitatīviem traukiem. Svētkos tās var būt kristāla glāzes, kas izskatās izsmalcināti un vakara gaitā rada īpašo skanējumu. Ja svētkiem nepieciešamas jaunas glāzes, der izvēlēties saskanīgus glāžu komplektus, kas būs vajadzīgi dažādu dzērienu baudīšanai.

    Galda piederumi

    Klājot svētku galdu, vislabāk izvēlēties galda piederumu komplektu, kurā ir saskaņotas karotes, dakšiņas un naži. Tos var izvēlēties sudrabotā vai zeltītā krāsā, lai svētku galdam piešķirtu neikdienišķu noskaņu.

    Trauki tējas vai kafijas baudīšanai

    Parasti svētku mielastā tiek pasniegta torte vai kāds cits gardums un kafija vai tēja. Lai arī galds tajā brīdī vairs neizskatās tik skaists kā sākumā, jāpadomā par traukiem tortes un kafijas pasniegšanai. Ja servējot galdu, izvēlaties porcelāna traukus, tad arī kafijas servīzei vajadzētu būt no šāda paša materiāla.

    Līdz Ziemassvētkiem vēl ir laiks, tādēļ laikus jāaplūko esošo trauku krājumi, lai nepieciešamības gadījumā vēl paspētu iegādāties jaunus.

    Ikviens pārliecināsies, ka trauki interneta veikalā 220.lv ir ļoti plašā izvēlē. Jaunus traukus svētkiem parasti izvēlamies ar domu, ka tie derēs galda klāšanai dažādos svētkos.

    Dekori un salvetes

    Svētku galdu rotā arī skaisti un gaumīgi dekori. Tie var būt bērnu veidotie dekori un sveces vai arī speciāli iegādāti dekori. Jāizvēlas arī galda klājumam piemērotas salvetes, tās var būt tradicionālā formā, kuras salocīt var dažādi, bet var būt arī, piemēram, apaļas, tieši Ziemassvētkiem domātas salvetes.

    Lai Ziemassvētku vakars nebūtu steigas un trauksmes pilns, laikus jāpadomā – vai sagādāti nepieciešamie trauki un dekori, kas vajadzīgi svētku burvības radīšanai. Interneta veikals 220.lv piedāvā visu nepieciešamo Ziemassvētkiem. Ienāciet un izvēlieties!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē