• Basketbolists Kristaps Valters atsakās vilkt masku: Man nav bail saslimt

    Skaistumkopšana
    Gita Vīksne
    21. novembris, 2020
    9 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Basketbolists atsakās valkāt masku, lai gan dzīvo, kā ierasts – dodas iepirkties un vada treniņus jauniešiem.

    «Neesmu masku ne reizi uzvilcis un netaisos to darīt arī turpmāk. Man tādas nav,» PDz saka basketbolists un treneris Kristaps Valters. Pat tas, ka viņam par šādu rīcību var uzlikt līdz 50 eiro lielu naudas sodu, sportistu nemotivē lietot mutes un deguna aizsegu sabiedriskā vietā.

    «Kas tā par kontroli? Drīz varbūt vajadzēs pa ielu staigāt skafandros? Uzskatu, ka tas ir uzbrukums cilvēka tiesībām uz brīvību,» pauž Kristaps. Viņš uzskata – šobrīd jūtas absolūti vesels, tādēļ maska viņam ikdienā neesot vajadzīga.

    «Man nav bail saslimt. Tas būtu līdzīgi, ja es visu laiku baidītos saslimt ar gripu. Ir citas lietas, no kurām mums, izejot no mājām, būtu jābaidās vairāk. Ar šo vīrusu vienkārši jāiemācās sadzīvot. Mēs pievēršam saslimšanas gadījumiem pārāk daudz uzmanības. Katru dienu cilvēki visā pasaulē saslimst un nomirst arī no citām slimībām.

    Kāpēc netiek ziņots arī par viņiem? Uzskatu, ka cilvēks par savu veselību ir tiesīgs uzņemties atbildību pats. Ja saslimstu, dodos pašizolācijā un ne ar vienu nekontaktējos. Taču, ja esmu vesels, gribu turpināt tādu dzīvi, kāda man bijusi līdz šim,» saka Kristaps.

    Viņš neslēpj – par maskas nevalkāšanu jau paguvis saņemt aizrādījumus veikalā. «Tikko biju veikalā, kur var nopirkt preces mājokļa iekārtošanai. Gribēju nopirkt dažas lietas un devos uz veikalu bez maskas. No apsarga saņēmu aizrādījumu, lai masku uzvelku. Informēju viņu, ka to nedarīšu.

    Apsargs paziņoja, ka bez sejas maskas man nekas netiks pārdots.

    Izvēlējos visu, kas man bija vajadzīgs un devos prom no veikala. Iedevu draudzenei naudu, lai pie kases ar masku uz sejas norēķinās viņa. Tas man viss šķiet smieklīgi,» saka sportists.

    Uz jautājumu, kā viņa darbu ietekmē aizliegums rīkot grupu treniņus iekštelpās, Kristaps atbild: «Trenēju jauniešus basketbolā individuāli. Basketbola zāles laukuma izmēri man ļauj organizēt četrus individuālus treniņus vienlaikus – pie katra groza pa vienam cilvēkam. Daudzi ierobežojumi, kurus šobrīd noteikusi mūsu valdība, ir diezgan viegli apejami. Piemēram, tikpat labi treniņu varu nodefinēt kā privātu pasākumu, kur šobrīd atļauts piedalīties līdz desmit cilvēkiem.»

    9 komentāri

    Kaspars Saulītis
    Es arī esmu tāds pats, kā Kristaps. Bet... Atceries, kad tu Kristap apdraudi citus Cilvēkus, sev to nezinot. Neiet runa, par bailēm saslimt. Vienmēr pienāks pirmā reize --- un es cītīgi sekošu līdz tavam veselības stāvoklim . Nedod Dievs (smagi) saslimsi...
    Gina Pavelskopfa ( ex - Zaķe )
    Es piekrītu Kristapa viedoklim. V''el tādu masku nebiju uzlikusi.līdz aizvakar ieejot Liepājas <Maximā> man uzbruka viens noskrandis vecis un sāka bļaut uz mani-tad atskrēja apsargs un lika atstāt veikalu. Teicu-ka no veikala iziešu tad.kad izdarīšu savus pirkumus. Apsargs solīja tūlīt izaukt policju,laikam veikalā bija tāds troksnis,ka iznāca-laikam vadītāja-un iedeva man to masku-lupatu. Biju SPIESTA uzlikt,jo pārtiku nopirkt vajadzēja.
    Gina Pavelskopfa ( ex - Zaķe )
    Es piekrītu Kristapa viedoklim un līdz šim tādu masku nebiju uzlikusi,līdz aizvakar iegāju Liepājas <Maximā> nopirkt pārtiku un tūlīt man uzbruka vviens vecis no pircējiem.Es viņam dusmīga atbildēju,lai liek mani mierā. Un tūīt atskrēja apsargs un lika atstāt veikalu,ko nedomāju daarīt.Tad draudēja izsaukt policiju.Teicu,lai sauc. Laikam veikalā bija tāds troksnis no mūsu <sarunas>.ka iznāca laikam vadītāja un iedeva man masku.Biju spiesta uzlikt,jo iepirkties vajadzēja.Bet vai tā nav personas neaizskaramība/Satversmes 94 pants/?
    Sofija Tauriņa-Lund
    Zemāk raksts Kristapiņu sāpina tēva vienaldzība. Vesals raksts. Mani, manu vecmammu, manu mammu, manu draugu, manu brāli, manu ģimeni sāpina Kristapiņa vienaldzība. Mums arī būs raksts jebšu šī ir Valtera pasaule un mēs tikai tajā kā marionetes dzīvojam?
    Inguna Kečko (ex Sniedze)
    Visu cieņu! Kāpēc valsts nav tik 'aizsargājoša' visās frontēs? Visiem tad brīvību griežam nost: smēķētājiem noņemam smēķus, lai nevienam plaušu vēzi netaisa citiem? Nebūsim divkosīgi, griežam nost brīvību visiem. Spānija, Lietuva arī nupat jau Latvija, tik ilgi nēsā piespiedu maskas un, kur ir lielais ieguvums? Uzvarēts vīruss? Brīvība, draudzība, kopā pavadītais laiks ar mīļajiem, ģimenes iztika - tas viss tiek nīcināts, bet ne vīruss. Ja maskas būtu tik efektīgas, tad to arī varētu elementāri pierādīt un parādīt, un nevienu nebūtu jābaida ar sodiem. Es pilnīg piekrītu, ka, lūdzu, mediji reklamējie katru dienu: cik saslima arī ar citām slimībām, cik nomira? Te parādās matemātikas apguves robi laikam, jo jebkurš pats var aprēķināt, cik šie slimie un mirušie ir iepretī populācijai, cik citu slimību un no to nāvju iemesli ir iepretī visiem iedzīvotājiem, parēķiniet paši, vai šie skaitļi jums liekas mediju trokšņa adekvāti? Tas ir līdzīgi kā muzejā: sīka figūriņa stiklotā virtīnā telpa

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē