• Vīķes Freibergas vīrs Imants: Kad Vaira pērk kleitas, vienmēr paskatos, vai viņai piestāv

    Pāris
    Aiva Kanepone
    Aiva Kanepone
    4. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Imants Freibergs un Vaira Vīķe-Freiberga
    Foto: Aiga Rēdmane
    Imants Freibergs un Vaira Vīķe-Freiberga
    Pēc nedēļas – 12. martā – eksprezidentes Vairas Vīķes -Freibergas vīrs profesors Imants Freibergs svinēs 90. jubileju. Grūti iedomāties citu vīrieti, kurš varētu būt bijis tik drošs atbalsts savai sievai, kura reiz uzņēmās vadīt šo valsti. Viņi ir kopā jau 64 gadus.

    «Es nebiju pārsteigts, ka viņu ievēlēja par prezidenti,» atceroties dienu, kad būtiski mainījās viņa un sievas dzīve, tagad saka Vīķes-Freibergas vīrs Imants. Intervijā žurnālam «Ieva» profesors teic:

    «Visās organizācijās, kur Vaira bija piedalījusies kādās vēlēšanās, viņa vienmēr kļuva par vadītāju.

    Vaira būtu bijusi laba vadītāja arī Apvienoto Nāciju Organizācijā, kur viņa pretendēja, taču netika, jo bija iepriekš izlemts, ka vadītājam jābūt no Āzijas.» Viņš neslēp – ļoti lepojas ar savu sievu. Īpaši reizēs, kad viņai izdevusies laba runa, un auditorija cēlusies kājās. Un tādu brīžu bijis daudz. «Parasti viņa runā bez papīriem,» atklāj Imants. «Kādas divas dienas iepriekš visu galvā pārdomā, izmēģina šo un izmēģina to, bet beigās, kad sāk runāt, iepriekš nemaz pati nezina, ko no tā pateiks,» tā viņš.  

     Kā tas ir – būt blakus sievietei, kura ieņem tik augstu amatu? Vaicāts, kādas īpašības nepieciešamas prezidentes vīram, Freibergs ir atklāts: «Spēja kopā darboties. Jo prezidentūra ir nopietns darbs, un tur ir jāstrādā ne tikai vīram vai sievai, bet apkārt ir vesels birojs, Prezidenta kanceleja. Sarežģītākais bija pagūt visu izdarīt, jo nepietika laika,

    vienmēr biju nodarbināts gan es, gan mūsu dēls Kārlis.»  

    Vaira un Imants šogad svinēs kāzu 64. jubileju. Imants atzīst – lai saticīgi nodzīvotu tik daudzus gadus, ir jābūt ne tikai kaut kam kopējam, bet arī katram savai lietai, kas dara laimīgu. Viņiem tā vienmēr ir bijis. Un vēl – nedrīkst pazaudēt kopābūšanas esenci, prieku vienam par otru. «Mēs jau ļoti daudz ko izdomājam kopīgi. Kad Vaira pērk kleitas, es vienmēr paskatos, vai viņai piestāv, un tāpat viņa par manu apģērbu,» atklāts ir Freiberga kungs.

    Sarunu ar profesoru Imantu Freibergu lasi žurnālā «Ieva» un digitālajā žurnālā «Santa+»!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē