• Kā nedēļas nogalē pagūt gan izdarīt darbus, gan atpūsties?

    Atpūta ar bērniem
    Madara Ozoliņa
    Madara Ozoliņa
    22. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Mammīt, vispirms ievelc dziļu elpu un nomierinies. Mēs tevi lieliski saprotam! Latvijā (tāpat kā lielākajā pasaules daļā) ir piecas darba dienas, bet tikai divas brīvdienas. Aktuāls ir jautājums – kā šīs divas dienas pavadīt, lai spētu pagūt paveikt visus iecerētos darbus, bet arī ģimene nepaliktu novārtā?

    Plāno. Skan jau viegli – plāno savu laiku, un tev viss izdosies! Patiesībā tas nav nemaz tik vienkārši izdarāms. Īpaši, ja darbā ir liela slodze, vai mājās aug vairāki bērniņi. Tomēr plānošana nudien ir vērtīga! Atvēli nedēļā vienu dienu (ideāli, ja tā ir ceturtdiena, kad brīvdienas ir gana tuvu, bet vēl vari tām sagatavoties), kad izbrīvēt 1–2 stundas nogales saplānošanai. Uzraksti uz lapas darbus, kas būtu jāpaveic mājās, kas vēl jāpadara darbā un, ko gribētu izdarīt kopā ar savu ģimeni. Tā tu uzskatāmo redzēsi, kas jāpaveic.

    Centies pēc iespējas vairāk punktus izpildīt līdz piektdienas vakaram, lai brīvdienās paliek vairāk laika, ko pavadīt kopā ar mīļajiem.

    Ja tas nav iespējams, varbūt vari sestdienas rītā pamosties agrāk un izdarīt vēl nepagūto! Jebkurā gadījumā, kad darbi uzrakstīti uz lapas, ir vieglāk pieturēties pie reālā plāna. Turklāt, tā tu izvairīsies no attapšanās svētdienas vakarā par nepadarīto!

    Viens nav darītājs. Ja līdzās ir vīrs,  ome, māsa, auklīte vai kāda cita uzticamības persona, nekautrējies lūgt palīdzību. Ja darāmo darbu saraksts ir nudien garš, uztici sev pietuvinātām personām parūpēties par bērniem, kamēr izdari visu citu. Tas būs daudz efektīvāk, nekā darīt darba lieta, paralēli pieskatot bērnus. Turklāt, tā tu pienākumus paveiksi daudz ātrāk un kvalitatīvāk, bet tajā pašā laikā vairāk laika atliks ģimenei!

    Esi kritiska. Nereti mēs gribam paveikt visu, ko no mums prasa, ko pašas savā prātā esam iztēlojušās. Bet ne vienmēr tas ir izdarāms. Tu pati sevi pazīsti vislabāk un zini, cik daudz laika nepieciešams katra pienākuma veikšanai.

    Ja redzi, ka tas nav izdarāms nedēļas nogales laikā, tad pieņem to. Atsakies no mazāk svarīgā, piemēram, logu nomazgāšanas mājās vai drēbju skapja sakārtošanas.

    Neatsakies no pastaigas kopā ar ģimeni vai kopīgas kūkas uzcepšanas kopā ar bērniem. Atceries, ka vispirms tev jāparūpējas par savu mentālo un fizisko veselību. Tad, kad tai nebūs pārāk liela slodze, spēsi kvalitatīvi paveikt arī ko citu!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē