• Interesanti! Vai tējas sēnes audzēšana mājas apstākļos var būt kā bizness?

    Zelta padomi
    29. janvāris, 2016
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Shutterstock
    Shutterstock
    Tējas un citu sēņu dzērieni ir gan garšīgi, gan labi veselībai. Vai ir iespējams, ka šos dzērienus varētu tirgot arī citiem? Un kas būtu jāievēro cilvēkam, kurš vēlas atvērt bodīti un tirgot tajā burku sēnes? Atbild Ilze Meistere, Pārtikas un veterinārā dienesta speciāliste.

    «Tā kā tējas un arī citu sēņu sastāvdaļas nav klasificējamas kā jaunā pārtika, tad pirms to laišanas tirgū uzņēmējam īpaša atļauja nav jāsaņem, kā arī nav nekādu īpašu papildu nosacījumu to tirdzniecībai veikalā. Proti, ja ir, kas šīs sastāvdaļas piegādā un ir tirgotājs, kuram šis piedāvājums ir interesants, nav nekādu ierobežojumu, lai to darītu.

    Līdz šim Pārtikas un veterinārajā dienestā ir bijusi vien interese par tējas sēnes izmantošanu dzērienu ražošanā: vai drīkst izmantot? Jā, drīkst, taču jebkuram uzņēmējam jāatceras, ka viņš ir atbildīgs par saražotās produkcijas nekaitīgumu un drošumu, tādēļ tam jāpārliecinās par jebkuras ražošanā izmantojamās sastāvdaļas drošumu, kā arī jāievēro visas higiēnas prasības utt.

    Eiropas Savienībā ir izejvielu piegādātāji, kas piedāvā mikrobioloģiski pārbaudītas tējas sēņu starteru kultūras un dzēriena pagatavošanai nepieciešamo aprīkojumu, kas ir piemērots arī izmantošanai mājas apstākļos.»

    Sēņu audzētāji ir pārliecināti, ka pašas sēnes gan pārdot nedrīkst - tikai dāvināt vai iemainīt. Vairāk lasi: Tējas sēnes stāsts: Burkā dzimu, burkā augu

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē