• Rīgas Lutera baznīcas apkārtnē tiks izveidots Ziemsvētku dārzs «12 svētās naktis»

    Svētki
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības arhīva
    No 24. decembra līdz 6. janvārim tiks izveidota, iekārtota, izdekorēta un izgaismota Rīgas Lutera baznīcas Torņakalnā teritorija ar nosaukumu «12 svētās naktis».

    Teritorija tiks simtiem lampiņu izgaismota, tajā būs izveidoti vides un instalāciju objekti, egļu parks, klusuma telpa, vēlējumu un pateicību vieta, ugunskura vietas, 12 atziņu stendi, tiks izstādīta un izgaismota vecā baznīcas pulksteņa ciparnīca. Katrs varēs arī iegulties un pašūpoties īstā Ziemsvētku silītē, un sajust, ka katrā no mums mīt Kristus bērns.

    Pirmajos un Otrajos Ziemassvētkos, 25. un 26. decembrī, Ziemsvētku dārzā «12 svētās naktis» visas dienas garumā norisināsies pasākumu un koncertu programma.

    Bezmaksas koncertos uzstāsies pazīstami mākslinieki – Normunds Rutulis, Chris Noah, grupa «My Radiant You», Normunds Pauniņš, Anete Kozlovska un grupa «Jorspeis». Teritorijā būs pieejami karstie dzērieni, ukraiņu borščs, aktivitātes ģimenēm, darbosies labdarības tirdziņš, ziedojumu telts «Zvaigzne austrumos» u.c.

    Gada tumšākajā laikā, gadu mijā, starp laikiem esot, aicinām izstaigāt visu Ziemsvētku stāstu un atvērti un ziņkārīgi paraudzīties – ko Dievs grib jaunu ienest manā dzīvē, kas tajā grib piedzimt, kas tajā grib manī no paša sākuma vēl augt?

    Ziemsvētku dārzs Torņakalnā «12 svētās naktis» mierīgām pastaigām ar iedegtām gaismu dekorācijām, vides objektiem un izgaismotu baznīcu katru dienu no 9.00 līdz 22.00 būs atvērts līdz pat Zvaigznes dienai.

    Ziemsvētku laiks ilgst no 24. decembra vakara (nakts) līdz Zvaigznes dienai jeb Atspīdēšanas dienai – 6. janvārim. Tas ilgst 12 dienas un 12 naktis. Šis svētais laiks, kad mēs esam aicināti pārdomāt Kristus piedzimšanas brīnumu, norāda uz procesu, kurā Kristus mūs atkal no sadalītiem cilvēkiem dara par viengabalainiem, vienojot mūsu sirdi un prātu. Ziemsvētki ir notikums mūsu sirdij un prātam, jūtām un apziņai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē