• FOTO: Deju lieluzvedums «Mūžīgais dzinējs» – dejotāji no visiem novadiem satiekas dejā!

    Svētki
    7. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Piektdien, 7. jūlijā – XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku astotajā dienā – uzmanības centrā ir deju lieluzvedums Mūžīgais dzinējs, kurā satiekas 17 tūkstošu dejotāju no visas Latvijas.

    Deju lieluzveduma Mūžīgais dzinējs stāstu izdzīvo mūsu laikabiedrs Ceļinieks, kura stāsts koncerta laikā izskan aktiera Andra Keiša balsī. Viņš nolemj doties ceļojumā pa Latviju, apciemojot savas dzimtas vietas – tuvākus un attālākus radus, un aplūkojot mājas, kur pavadīta bērnība. Pa ceļam gadās arī nejaušas un pārsteidzošas satikšanās. Soli pa solim ceļojuma stāsts atklāj Latvijas novadu dažādību, vietējo ļaužu rakstura īpašības un tikumus. Šis var būt stāsts par ikkatru no mums. 

    Koncertā piedalās 667 deju kolektīvi, tostarp 34 diasporas deju kopas. Kopā – 17543 dejotāji: 238 jauniešu deju kolektīvi (A grupas – 37, B grupas – 83, C grupas – 118); 318 vidējās paaudzes deju kolektīvi (D grupas – 126, E grupas – 192); 106 senioru deju kolektīvi.

    Lieluzveduma repertuārā iekļautas 33 dejas, no tām trīspadsmit godalgotas jaunrades dejas un septiņas dejas no Latvijas skatuviskās dejas Zelta fonda. 

    Koncerta mākslinieciskie vadītāji un koncepcijas autori – Jānis Ērglis un Jānis Purviņš. Scenogrāfijas koncepcijas autors un scenogrāfs – Didzis Jaunzems. Video māksliniece – Zane Zelmene.

    Krāšņus foto no lieluzveduma vari aplūkot šeit

    Citi raksti Dziesmusvētku sadaļā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē