• Agris Daņiļēvičs: Vispār esmu izlutināts

    Personības
    Aiva Kanepone
    Aiva Kanepone
    9. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Agris Daņiļevičs
    Foto: F64
    Agris Daņiļevičs
    Horeogrāfam un deju skolas Dzirnas vadītājam Agrim Daņiļevičam šis nav viegls gads – pavasaris ar kruķiem un lielie Dziesmu un Deju svētki bez viņa horeogrāfijām. Toties pasauli ieraudzīja dejas izrāde ar Agra paša rakstītu mīlas dzeju, bet visu oktobri viņš ar koncertiem Manas tautas dejas svinēs savu sešdesmito dzimšanas dienu. Agris vienmēr bijis jaudīga un neparasta parādība. Radošs, mutuļojošs un gatavs kāpt ārā no rāmja.

    – Pēc mēneša ir tava sešdesmitā dzimšanas diena. Tāds bilanču laiks. Vīrietim savā dzīvē esot jāuzceļ māja, jāiestāda koks un jānosit čūska – ceru, ka tā čūska gan nav domāta burtiski. Ko esi paveicis tu?

    – Kokus es esmu sastādījis ļoti daudz, ligzda mūsu Putnos ir uzvīta ārkārtīgi skaista. Ir divi dēli, divas meitas. Man būtu grēks sūdzēties.

    Izdarīts ir ļoti daudz. Tagad palielīšos – esmu veidojis kustību partitūru 22 operām un vairāk nekā 50 teātra izrādēm! Un lielie projekti – No zobena saule lēca, Mauglis, izrāde baseinā Mazā nāriņa! Abi ar manu dēlu Rūdi filmējāmies Nameja gredzenā! Vispār esmu izlutināts, jo vienmēr esmu darījis un joprojām daru kaut ko tādu, kas man patīk, ko mīlu. Un tie mani mazie pipari te deju skolā! Es laikam esmu vienīgais, kas apvaicājas, kā viņiem iet mīlestībā, un atbildes ir ļoti interesantas. Tas ir tik jauki! Būšana Dzirnās starp šiem gudrajiem, skaistajiem, dullajiem un emocionāli atvērtajiem dejotājiem ir reāls jaunības eliksīrs.

    – Un kā tev pašam iet mīlestībā?

    – Super! Paldies Dievam, visiem veselība ir kārtībā. Es ar to savu kāju esmu visslimākais – bet es izķepurošos, būs kārtībā! Un Singita tūlīt kāps kalnos, Anapurnas virsotnē. Divi no maniem bērniem šogad pabeidza augstskolu. Vecākā meita Katrīna pabeidza mediķus un strādā ātrajā palīdzībā Limbažos, bet jau drīz atkal studēs tālāk – bērnu radioloģiju. Tas galīgi nebija viegli, jo studiju laikā Katrīna apprecējās, piedzima mani mazbērni Augustiņš un Naomī. Bet viņa visu paveica un tagad turpinās studē! Rūdis pabeidza Mūzikas akadēmiju, kur mācījās bungu spēli pie Arta Orupa, tagad jau pats strādā skolā, kur māca bungas arī savas māsas puikam Augustiņam, spēlē grupās kopā ar zināmiem mūziķiem. Un joprojām turpina dejot Dzirnās!

    Vecākajam dēlam Kristapam vasarā bija kāzas, tās notika pie mums Putnos. Kristaps ir dīdžejs. Man jau liekas diezgan traki, ka viņam jāstrādā vēlos vakaros un naktīs, bet viņš ir pieradis. Un jaunākā meita Emīlija mācās ceturtajā klasē Siguldas Mākslu skolā Baltais flīģelis.

    Kad Singita gribēja jau trešo reizi braukt uz Himalajiem, mums par to bija saruna.

    Cik gadu jūs ar Singitu jau esat kopā?

    – Precējušies esam divdesmit gadu, bet, kad precējāmies, mūsu dēlam Rūdim jau bija četri gadi. Atceros skaistu mirkli – kāzās Singitai bija līgavas pušķis, Rūdis ieraudzīja, ka tētim nav pušķa, un saplūca pļaviņā tētim pieneņu pušķīti. Rūdis ir ļoti mīļš. Skolā viņam visādi gāja, bet Rūdim bija labi panākumi kalnu slēpošanā, vēl arī mūzikas skola, aerodiums un dejošana – četras lietas kopā! Tikai tā mēs viņu varējām nokausēt, lai vakaros mierīgi aizietu gulēt, citādi tās enerģijas bija pārāk daudz.

    Visu interviju lasiet žurnāla Ieva jaunajā numurā vai Santa+.

    • «Ja esi iekāpis vircas bedrē un sācis to izsmelt, jāiet līdz galam!» Intervija ar Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi 
    • Kovida tvēriens atslābis, bet vai atslābt varam arī mēs? Uz IEVAS jautājumiem atbild epidemiologs Jurijs Perevoščikovs
    • Horeogrāfs Agris Daņiļevičs: «Mīlestībā nekas nestāv uz vietas, tomēr mums tā vilkme vienam pēc otra nemazinās.»
    • Euribor likme kāpj un kāpj. Vai un kad tas reiz beigsies?
    • No dāmu līdz govju nagiem. Saruna ar gaļas lopu audzētāju un fitnesa zvaigzni no Brenguļiem Maiju Zvirbuli
    • Kādi mēteļi šoruden vismodernākie?
    • TV raidījumu Jana Duļevska stāsta par lietām, bez kurām viņa nevar iztikt vannasistabā, virtuvē, dārzā un citur
    Ieva nr40/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē