• Esplanādē atklās Dziesmu un deju svētku virsdiriģentu un virsvadītāju portretu izstādi

    Svētki
    Ziņu aģentūra LETA
    29. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Leiniša / LETA
    Esplanādes parkā 3.jūlijā plkst.12 atklās Dziesmu un deju svētku goda virsdiriģentu un virsvadītāju, kā arī virsdiriģentu un virsvadītāju portretu izstādi, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Ksenija Mirošņika.

    Izstādē ikvienam interesentam būs iespēja apskatīt vairāk nekā 60 personību portretus, kas savu dzīvi veltījuši Latvijas kultūras cildināšanai un kopšanai.

    Izstādi papildinās arī lielformāta vides objekts – kustīgi 3D tautastērpa svārki, kas apvieno četru kultūrvēsturisko novadu tautastērpu svārku rakstus. Tie, reaģējot uz garāmgājēju kustībām, katra apmeklētāja priekam savērpsies virpulī, bet pirmo reizi svārkus ar saviem deju soļiem iegriezīs jauniešu deju kolektīvs Mārupe.

    Atklāšanas pasākumā piedalīsies kultūras ministrs Nauris Puntulis, XVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku izpilddirektore Daina Markova, XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku virsvadītāji un virsdiriģenti, tirdzniecības centru Spice un Spice Home pārstāve Svetlana Dāboliņa un Magic B40 māksliniece Dace Izabella Grundšteina.

    Citi raksti Dziesmusvētku sadaļā

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē