Santa.lv
  • 12.12.2025
  • Veselības un jaunības atslēga – antioksidanti. Kā tos ielikt savā šķīvī?

    Arta Lāce
    Foto: Alexander Raths / Shutterstock
    3/6

    Karotinoīdi

    • Bēta karotīni – oranžajos, dzeltenajos, tumši zaļajos augļos un dārzeņos, piemēram, burkānos, saldajos kartupeļos jeb batātēs, ķirbjos, spinātos, brokoļos, mango un paprikā.
    • Likopēns – tomātos, sevišķi sarkanajos, arbūzos, greipfrūtos, papaijā.
    • Luteīns – kalē kāpostos, spinātos, brokoļos, galviņkāpostos, kukurūzā, cukīni, olu dzeltenumos, sarkanajā paprikā, pistācijās.
    • Zeaksantīns – kalē kāpostos, spinātos, kukurūzā, dažādu veidu kāpostos, olu dzeltenumos, cukīni, sarkanajā un oranžajā paprikā.
    • Astaksantīns – savvaļas lašos, forelēs, krabjos, garnelēs un citos vēžveidīgajos, mikroaļģēs.
    3/6

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk