Karotinoīdi
- Bēta karotīni – oranžajos, dzeltenajos, tumši zaļajos augļos un dārzeņos, piemēram, burkānos, saldajos kartupeļos jeb batātēs, ķirbjos, spinātos, brokoļos, mango un paprikā.
- Likopēns – tomātos, sevišķi sarkanajos, arbūzos, greipfrūtos, papaijā.
- Luteīns – kalē kāpostos, spinātos, brokoļos, galviņkāpostos, kukurūzā, cukīni, olu dzeltenumos, sarkanajā paprikā, pistācijās.
- Zeaksantīns – kalē kāpostos, spinātos, kukurūzā, dažādu veidu kāpostos, olu dzeltenumos, cukīni, sarkanajā un oranžajā paprikā.
- Astaksantīns – savvaļas lašos, forelēs, krabjos, garnelēs un citos vēžveidīgajos, mikroaļģēs.





















































































