Santa.lv
  • 12.12.2025
  • Veselības un jaunības atslēga – antioksidanti. Kā tos ielikt savā šķīvī?

    Arta Lāce
    Foto: Alexander Raths / Shutterstock
    2/6

    Vitamīni

    • C vitamīns (askorbīnskābe) – citrusaugļos, zemenēs, ananasos, sarkanajā paprikā, kivi, brokoļos, ziedkāpostos, lapu kāpostos, spinātos.
    • E vitamīns (tokoferols) – mandelēs un lazdu riekstos, sēklās, nerafinētās augu eļļās, spinātos, diedzētos graudos un zirņos, pētersīļos, tomātos.
    • A vitamīns (retinols un karotinoīdi) – oranžajos, sarkanajos un tumši zaļajos dārzeņos, aknās, zivīs, olu dzeltenumos.
    • B9 vitamīns (folijskābe) – tumši zaļajos lapu dārzeņos (spinātos, rukolā, brokoļos, kāpostos), pākšaugos, pilngraudu produktos, citrusaugļos, saulespuķu sēklās, mandelēs, valriekstos, avokado, banānos.
    2/6

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk