Santa.lv
  • 26.09.2025
  • Stiprākai veselībai – dzer biešu sulu! Taču tas jādara pareizi, lai efekts nekļūst par defektu

    Santa.lv
    Santa.lv
    Foto: Madeleine Steinbach/Shutterstock.com
    Ražas laiks rit pilnā sparā, un rudens ir īstais brīdis, kad sasmelties visus labumus no mūsu pašu dārzeņiem un augļiem. Piemēram, vari dzert sarkano biešu sulu! Tiesa, ir jāievēro neliela piesardzība, lai efekts nekļūst par defektu.

    Kas jāzina par biešu sulu?

    Tā ir viena no vērtīgākajām dārzeņu sulām, jo satur daudz vairāk antioksidantu nekā, piemēram, burkānu, apelsīnu vai ananasu sula, taču ir svarīgi to lietot pareizi. Ja biešu sulu dzer uzreiz pēc izspiešanas, var rasties kuņģa darbības traucējumi, galvassāpes, slikta dūša, samazināties asinsspiediens.

    Tāpēc tikko izspiestā sula vispirms jāieliek ledusskapī, pāris stundu jānostādina, un tikai tad to var dzert.

    Visieteicamākā kombinācija, lai paaugstinātu dzelzs līmeni asinīs, ir biešu sula kopā ar burkānu sulu. Ja nepieciešams uzlabot gremošanas sistēmas darbību, biešu sulai ieteicams pievienot ingveru, burkānu un ābolu sulu. Savukārt organisma spēcināšanai pusglāzē nostādinātas biešu sulas iemaisa ēdamkaroti pīlādžu sulas un nedaudz medus.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk