Rudenī C vitamīna vairāk svaigos kāpostos, taču vitamīnu daudzums rūk un pavasarī ir par aptuveni pusi mazāks. Savukārt pareizi sagatavotos skābētos kāpostos C vitamīns saglabājas ļoti labi,
tāpēc ziemā tie ir veselīgāki nekā svaigie.
Gan svaigos, gan skābētos kāpostos ir aptuveni līdzīgs daudzums minerālvielu, piemēram, kālija, kalcija un magnija.
Skābētiem kāpostiem ir vēl kāds labums – tajos ir zarnu traktam labvēlīgās pienskābās baktērijas, kas patīk zarnu mikrobiomam, un tie ir vieglāk sagremojami. Ja kāposti šķiet pārlieku sāļi, tieši pirms ēšanas tos var noskalot ūdenī, lai mazinātu sāls daudzumu.
Tātad var sacīt, ka abi ir vienlīdz veselīgi
un vislabāk ir uzturā lietot pamīšus abus, gūstot visu labāko un veselīgāko gan no svaigiem, gan skābētiem kāpostiem.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨












































































