• Gatavojoties protesta akcijai, Stradiņa slimnīca pārceļ 700 vizītes un 100 operācijas

    Veselība
    Santa.lv
    Santa.lv
    6. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Stradini.lv
    Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) jau paudusi atbalstu 7. novembrī organizētajam ārstu protesta pasākumam pie Saeimas Viena diena bez medicīnas personāla.

    Pamatojoties uz PSKUS ārstniecības struktūrvienību vadītāju iesniegto informāciju par darba organizāciju akcijas Viena diena bez medicīnas personāla laikā un ārstniecības personu dalību tajā,  Slimnīcā 2019.gada 7.novembrī tiek atcelta plānveida palīdzības sniegšana ambulatorajiem un stacionāra pacientiem.

    Pēc klīniku un centru apkopotajiem datiem ir zināms, ka nācies pārplānot aptuveni 700 ambulatorās vizītes un 100 operācijas. 

    Visu nedēļu slimnīcas Klientu apkalpošanas nodaļas speciālisti apzina pacientus, kuriem 7. novembrī paredzēta vizīte slimnīcā, lai informētu gan par pārceltu, gan notiekošu apmeklējumu un mazinātu pacienta satraukumu, kas varētu būt saistīts ar neziņu, kā rīkoties. Tāpat informācija par gaidāmajiem pasākumiem un darba organizēšanu tika izvietota slimnīcas mājaslapā un sociālo tīklu kontos. 

    Nemainot darba režīmu slimnīcā strādās Neatliekamās medicīniskās palīdzības centrs. Slimnīcas nodaļās esošie pacienti saņems sev nepieciešamo palīdzību saskaņā ar nozīmēto ārstniecības plānu. 

    Atgādinām iedzīvotājiem, ka 7. novembrī visu diennakti padomus vienkāršu saslimšanu gadījumos varēs saņemt, zvanot uz valsts Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001. Pieredzējuši speciālisti sniegs konsultācijas tādos saslimšanu gadījumos kā saaukstēšanās, augsta temperatūra, sāpes vēderā, ausīs vai kaklā, vemšana, caureja, muguras sāpes, hronisku slimību paasinājumi u.c. 

    Ar tālruņa speciālistiem iedzīvotāji ir aicināti konsultēties gadījumos, kad ir šaubas, vai palīdzība nepieciešama steidzamā kārtā vai arī to var saņemt, vēršoties sava ģimenes ārsta praksē nākamajā dienā.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē