• Aktrises Guntas Virkavas labsajūtas un veselības noslēpumi

    Slimības
    Anija Pelūde
    Anija Pelūde
    12. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Gunta Virkava
    Foto: Matīss Markovskis
    Gunta Virkava
    Tu labi izskaties! – aktrise Gunta Virkava bieži dzird šo komplimentu. Un godam, jo viņa izskatās – lieliski! Un arī jūtas. Lūk, viņas noslēpumi, kas palīdz neslimot un joprojām mirdzēt.

    VIZĪTKARTE

    • Vecums: tikai 70. No tiem 51 gads – uz skatuves.
    • Ēšanas paradumi: visēdāja. 
    • Veselīgs paradums: labu domu kultivēšana.
    • Kaitīgs ieradums: vakara našķēšanās.   
    • Labākie dakteri: ģimenes ārste Ārija Kerēvica un profesors Gustavs Latkovskis.

    Priecājos, ka man joprojām ir darbs. Tagad, protams, teātros ir pauze, bet man vienmēr ir paticis atrasties uz skatuves – lielas vai mazas. Jau četrarpus gadus spēlēju ar Aīdu Ozoliņu un Jakovu Rafalsonu izrādē Irēna un Viktorija, ar kuru apbraukājam visu Latviju. Jauka komēdija, publikai patīk.

    Vēl kopā ar savu kursabiedru Zigurdu Neimani piedalos izrādē Mīli mani! pēc Ainas Birbeles darba motīviem. To rādām gan uz Rīgas skatuvēm, gan ārpus Rīgas. Trešā ir izrāde Austrumu robežā pēc Ivara Šterna lugas Ah, johaidī, afēra!, kur spēlēju kopā ar Zani Aļļēnu, Ivaru Kļavinski un Ivaru Šternu. Pirms sākās kovids, paspējām parādīt vien divas izrādes. Ļoti gaidu, kad varēsim turpināt!

    Un vēl – Mārtiņš Vilsons man piedāvāja spēlēt kopā ar viņu mūzikas un drāmas telpas Oratorio iestudējumā Kvartets, kura režisors ir Rolands Atkočūns. Maijā paredzētas pirmizrādes, ja vien to pieļaus epidemioloģiskā situācija valstī. Man ļoti patīk mēģinājumi Rēzijas Kalniņas un Aināra Rubiķa mūzikas un drāmas telpā Oratorio, kur valda ārkārtīgi patīkama gaisotne. Starp citu, tur tapusi arī šī fotogrāfija! Pateicos viņiem par to!»

    Guntas Virkavas labsajūtas noslēpumi

    • Iekšējs miers

    «Veselībai vajag mieru. Ja man kāds saka ko sliktu, pārtraucu sarunu. Cenšos sevi saudzēt. Esmu iemācījusies radīt sevī iekšēju mieru. Manī ir izveidojies garīgais līdzsvars. Agrāk visu ļoti ņēmu pie sirds, raudāju un cietu, taču tas nav labi veselībai.

    Atceros, kad Ēvaldam Valteram 101 gada vecumā vaicāja viņa ilgā mūža noslēpumu, viņš sacīja: «Es vienkārši neko neesmu ņēmis galvā.»

    Arī es mēģinu nelaist sev klāt negatīvo, skatīties uz cilvēkiem labvēlīgi un darīt labu, lai arī pašai atpakaļ nāk labais.

    • Nodarbinu smadzenes

    Man patīk stāsts par mūža pēdējo vēlēšanos. Kāds cilvēks pirms nāves prasījis vijoli. Kam gan jums tagad vijole, ja nemākat spēlēt, viņam jautājuši. Un viņš atbildējis: «Tieši tāpēc man vajag!» Cilvēkam jāmācās visu mūžu.

    Zinātnieki  pierādījuši, ka smadzenēm nepārtraukti jābūt aktīvām. Tāpēc aktrises profesija ir burvīga. Daudz arī lasu un cenšos apgūt angļu valodu, skatoties filmas ar subtitriem. No meitas Elizabetes mācos numeroloģiju un astroloģiju.

    • Mājas aptieciņa

    Man zāļu skapītī vienmēr ir asinsspiediena tabletes un vieglas miega zāles. Reiz, kad kādai gados krietni vecākai kolēģei izteicu komplimentu par svaigu izskatu, viņa sacīja, ka par to jāpateicas labam miegam. Man mēdz būt grūtības aizmigt, un daktere ieteica labāk iedzert mazliet nomierinošu preparātu, nekā mocīties ar bezmiegu.

    Vēl man mājās parasti ir daktera Tereško veselības tēja Bronhiem un tēja Figura1 vēdera izejas problēmām. Lietoju D vitamīnu, kas palīdz ne tikai kauliem un vispārējai veselībai, bet lasīju, ka tas var pasargāt arī no Covid-19.

    • Rūpes par ķermeni

    Tā kopšanai lietoju mandeļu un citas dabiskās eļļas. Kārtīgi iemasēju ādā un pēc 10–15 minūtēm eju dušā. Pēc tam nomazgājos ar siltu ūdeni, kas aizskalo visu lieko. Kad noslaukos, āda ir kļuvusi neticami mīksta. Lietoju arī Planet Spa ķermeņa sviestu.  

    Kopš izmantoju rīcineļļas šampūnu matiem, tie ir kļuvuši kuplāki. Organic Care Hair Care komplektā, ko lietoju, ietilpst arī kondicionieris, maska, arī eļļa – serums, ko pēc balzama un kondicioniera lietošanas iesmērēju mitros matu galiņos. Fēnu parasti nelietoju, bet ļauju matiem izžūt dabīgi.  

    Sejai lietoju treknu Gernetic krēmu, kas palīdz pret mīmikas krunkām. Daru to divas līdz trīs reizes dienā. Ja nevaru dabūt to, izmantoju Nivea
    Ikdienā dekoratīvo kosmētiku lietoju reti. Ļauju sejas ādai elpot. Ja pirms fotosesijas vai prezentācijas esmu uzklājusi tonālo krēmu, pārnākot mājās, to uzreiz noņemu ar micelāro ūdeni un pēc tam seju nomazgāju ar sejas tīrīšanas putām.

    • Taisnu muguru!

    Mamma man ir iemācījusi staigāt ar taisnu muguru – kā drusku uzvilktai. Tad pareizi darbojoties kuņģis un vispār visi iekšējie orgāni. Staltu stāju esmu izkopusi, arī vairākus gadus nodarbojoties ar mākslas un sporta vingrošanu.

    Taču atzīšos, tagad esmu kļuvusi slinkāka. Tomēr, kad vien nav mēģinājumu, ar kaimiņieni Ritu Trenci dodos garās, vismaz divu stundu ilgās, pastaigās, lai ieelpotu svaigu gaisu, metam vairākus lielus lokus Arēnas Rīga apkārtnē. Ar citu draudzeni Zentu nūjojam pa mežu, gar jūras krastu.

    • Rīta rituāls

    No rīta vienmēr pasmaidu pateicībā Augstākajam, ka esmu pamodusies. Pēc tam gultā izstaipos kā kaķis un izvirpinu mugurkaulu, pieliecot ceļus pie krūtīm. Izstaipu roku locītavas, izmasēju katru pirkstu un stipri saberzēju delnu pret delnu, līdz rodas siltuma sajūta. Tad abas delnas pielieku pie sejas. To atkārtoju divas reizes. Tas man ļauj pilnībā pamosties un aktivizēt organismu. 

    Pēc tam tīru mēli ar meitas dāvāto kapara āķi, kādus var nopirkt jogas preču veikalos. Izdzeru glāzi silta ūdens, kam pievienota sula no puscitrona. Lai gan citrons ir skābs, tas rada organismā nepieciešamo sārmaino vidi. Pēc brīža eju dušā un tikai tad dzeru kafiju un brokastoju.»

    • Austrumu zālītes

    Meita man ir iemācījusi lietot Austrumu naturālās zālītes, kuras iegādājos jogas centros. Piemēram, lietoju preparātu Triphala, kura sastāvā ir trīs indiešu augi, kas satur dabiskos antioksidantus. Tas veicina organisma attīrīšanos un stiprina imūnsistēmu. Pēc senajiem vēdiskajiem rakstiem, šie augi atbrīvo no daudzām slimībām un nodrošina ilgu mūžu.

    Pārāk ilga pieredze man ar šo līdzekli nav, taču esmu novērojusi, ka tas normalizē vēdera izeju.

    Esmu lietojusi arī Nīmu un citus Austrumu produktus. Taču pirms šādu līdzekļu izmantošanas būtu jākonsultējas ar ājurvēdas speciālistu.»

    • Endorfīnu lēkāšana

    Man vajag endorfīnus – laimes hormonus. Biju ļoti saviļņota par daudzajiem apsveicējiem apaļajā jubilejā. Dzīvē nav nekā labāka kā saņemt cilvēku mīlestību. Kad mazmeitiņa apķeras ap kaklu un nobučo un meita saka: «Mammu, es tevi mīlu!» – tas rada brīnišķīgu sajūtu, kuru es saucu par endorfīnu lēkāšanu.

    • Bez sāls un cukura

    «Ir bijuši periodi, kad esmu pārtikusi tikai no dārzeņiem un ievērojusi dažādas diētas. Nu esmu tām atmetusi ar roku un vados pēc tā, ko ķermenis prasa. Zinu, ka man vairs nebūs jaunas meitenes ķermenis, tāpēc nav ko sevi mocīt. Taču labsajūtai man ir svarīgi, ka varu aiztaisīt bikses. Ja sāk spiest, saku sev: «Stop, Guntiņ, piebremzē!»

    Tad vairāk ēdu salātus ar vistu, mazāk treknu produktu, maizi un kartupeļus. Sāli lietoju ļoti minimāli. Tas organismā aiztur ūdeni un rada tūsku. Arī cukura man mājās tikpat kā nav. Vienīgi ciemiņiem esmu nopirkusi brūno cukuru.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē