• Sierīgie sparģeļi

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    3. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sierīgie sparģeļi
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Sierīgie sparģeļi
    Ģeniāli savā vienkāršībā un pagatavojami nepilnas pusstundas laikā! Izcili garšo kopā ar mīksti vārītu oliņu, pie zivs vai vistas, kā arī tāpat vien – kā uzkoda pie svaigas, kraukšķīgas maizītes, ar glāzi atdzesēta baltvīna.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    20m
    • Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
    • Sparģeļus noskalo, nosusina un nogriež cietos galus.
    • Mocarellu sarīvē uz rupjās rīves, cieto sieru – uz smalkās.
    • Uz cepešplāts uzklāj cepampapīru, mazliet pārslaka ar eļļu un savieto uz tās sparģeļus.
    • Pārkaisa sāli, ķiploku pulveri, tad ber sarīvēto mocarellu un pa virsu cieto sieru (vairāk pa vidu sparģeļu rindai, lai galiņi paliek brīvi – tā vienkārši glītāk izskatās!).
    • Pārpilina vēl mazliet olīveļļas un šauj krāsnī uz 12–15 minūtēm, līdz siers jauki pārkūst.
    • Ja gribas brūnāku rezultātu, var pacept ilgāk, bet jāuzmana, jo krāsnis cep dažādi. Smukumam beigās var uzkaisīt sarkanās paprikas pārslas. Pasniedz karstus!

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē