Sierīgie sparģeļi

Sāļās uzkodas
Ievas Virtuve
3. maijs
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Sierīgie sparģeļi
Foto: Andrejs Nikiforovs
Sierīgie sparģeļi
Ģeniāli savā vienkāršībā un pagatavojami nepilnas pusstundas laikā! Izcili garšo kopā ar mīksti vārītu oliņu, pie zivs vai vistas, kā arī tāpat vien – kā uzkoda pie svaigas, kraukšķīgas maizītes, ar glāzi atdzesēta baltvīna.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Kopējais laiks
20m
  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
  • Sparģeļus noskalo, nosusina un nogriež cietos galus.
  • Mocarellu sarīvē uz rupjās rīves, cieto sieru – uz smalkās.
  • Uz cepešplāts uzklāj cepampapīru, mazliet pārslaka ar eļļu un savieto uz tās sparģeļus.
  • Pārkaisa sāli, ķiploku pulveri, tad ber sarīvēto mocarellu un pa virsu cieto sieru (vairāk pa vidu sparģeļu rindai, lai galiņi paliek brīvi – tā vienkārši glītāk izskatās!).
  • Pārpilina vēl mazliet olīveļļas un šauj krāsnī uz 12–15 minūtēm, līdz siers jauki pārkūst.
  • Ja gribas brūnāku rezultātu, var pacept ilgāk, bet jāuzmana, jo krāsnis cep dažādi. Smukumam beigās var uzkaisīt sarkanās paprikas pārslas. Pasniedz karstus!

 

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+