• Šobrīd

    weather img

    Rīga +17°C Daļēji apmācies, D/DR vējš, 3.6 m/s

    Kā pašam uzvārīt pieneņu medu?

    Padomi
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    4. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pienenes
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Pienenes
    Pieneņu medus ir īsts Latvijas vasaras ir zelts, turklāt salds un smaržīgs! Nu labi, teorētiski tas, protams, nav nekāds medus, tomēr garša un smarža spītīgi stāsta ko citu. Pie malas izbrīnu un skepsi!  
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

    Pagatavošana ir elementāra!

    •  Litram pieneņu ziedu pievieno šļuku citrona sulas, sīku šķipsniņu sāls, kā arī litru ūdens.
    • Aizvākotā katliņā uz lēnas uguns vāra 20–30 minūtes. Nokāš.
    • Nokāstajam šķidrumam pievieno glāzi cukura un šoreiz neaizvākotā katlā uz pavisam sīkas liesmas karsē vēl krietnu stundu, pāris reizes maigi apmaisot, līdz šķidrums sarucis apmēram par trešdaļu.
    • Pilda noslēdzamās burciņās un glabā tumšā, vēsā vietā, lai kādā omulīgā vakarā pārslacītu, piemēram, siera un bumbieru uzkodas.

    *Pieneņu ziedus nemazgā, lai nezaudētu ziedputekšņu aromātu un saldmi.  Ja satrauc sīko ziediņu iemītnieku liktenis, svaigi savāktos ziedus var izklāt uz avīzes un dažas stundas (vai teiksim nakti) nogaidīt, līdz tie aizgājuši savās gaitās. 

    *Paturam prātā, ka ceļu tuvumā pienenes lasīt nevajadzētu.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Daba un Dzīvnieki

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Abonē