• Deputāts Naudiņš aizved dēlu uz citu valsti: Kā tēvam man ir smagi

    Bērnu audzināšana
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    14. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Uzreiz pēc tam, kad bija atguvis Saeimas deputāta mandātu, parlamentārietis ar skaļu blīkšķi pameta partiju, kurā bija darbojies 20 gadus.

    Saņēmis ķīniešu vakcīnu

    Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas pārstāvis Romāns Naudiņš bija viens no trim deputātiem, kuri noteiktajā termiņā nevarēja uzrādīt darbotiesspējīgu vakcinācijas sertifikātu. Šie trīs deputāti bija Jūlija Stepaņenko, kas atteikusies vakcinēties, Jānis Ādamsons, kurš izdots kriminālvajāšanai par iespējamu spiegošanu Krievijas labā, un Naudiņš, kurš teica, ka ir vakcinēts, bet saņēmis poti, kas nav apstiprināta Eiropas veselības dienestā.

    Viņiem visiem tika liegta iespēja strādāt un netika maksāta alga. Naudiņš pērnā gada nogalē atzina, ka viņam ir uzkrājumi, un kādus mēnešus, kamēr viņa vakcinācijas sertifikāts tiks apstiprināts, ģimeni vēl spēšot pabarot.

    Romāns parlamentā atgriezās pirms nedēļas, kad beidzot varēja pierādīt, ka ir vakcinējies. Iepriekš viņš atteicās stāstīt, kuru poti pret Covid-19 bija saņēmis. Tagad pēc ilgāka pārdomu brīža viņš PDz atklāj – tas ir ķīniešu ražojums CoronaVac.

    «Pasaulē pret Covid-19 inaktivētā ir tikai viena, pārējie ražotāji taisa vektora un cita tipa vakcīnas. Esmu konservatīvs tradicionālo vērtību un vecā stila piekritējs, tāpēc izdomāju – ja jau vakcinēties, tad ar tradicionālu vakcīnu, kurai par pamatu ņemts nomērdēts vīruss,» savu izvēli potēties ar Eiropā neapstiprinātu vakcīnu pamato Romāns.

    Nu laidīšot visās pasaules kafejnīcās

    Atminoties, kā gājis ar sava vakcinācijas sertifikāta derīguma apstiprināšanu, deputāts atzīst – nav bijis viegli.

    «Taču pēc pāris mēnešu dokumentu kārtošanas mani beidzot ir ielaiduši parlamentā. Esat pirmie bez Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadītājas un komisijas sekretāres, kuriem atklāju, ka vakcinējos ar CoronaVac. Tā kā Saeima strādā attālināti, Mandātu komisija gribēja izplatīt manus pases datus un pašu sertifikātu visiem deputātiem. Es biju pret!

    Panācām vienošanos, ka visiem nosūtīs tikai apliecinājumu, ka man ir derīgs Eiropas digitālais sertifikāts. Tas nav Latvijas, bet tieši Eiropas starptautiskais sertifikāts, un ar to varu iet, kur gribu – kafejnīcās, veikalos –, turklāt visā pasaulē. Nav bažu, ka mani kaut kur neielaidīs un kaut kur mans sertifikāts nederēs, kā tas ir ar Latvijā izdotiem,» teic Naudiņš.

    Deputāts ir priecīgs, ka nu atkal ir Saeimas sastāvā un viņam atjaunots atalgojums. «Varēšu atļauties ne tikai maizi, bet arī sviestu uz tās un desu… Labi, desu nevajag vispār ēst, tajā nekas diži labs iekšā nevar būt, bet teiciens tāds ir,» nosmej viņš. Vairāki deputāti viņam atsūtījuši apsveikumu ar atgriešanos parlamentā. Ballīte par godu tam gan neesot rīkota.

    Dēlu tagad redzēs tikai brīvlaikā

    Stāstot, kāpēc līdz ar atgriešanos Saeimā izstājies no Nacionālās apvienības, deputāts atzīst – šāda doma viņam briedusi ilgāku laiku, jau kopš pašvaldību vēlēšanām.

    «Tolaik apvienību pameta vairāki redzami atbalstītāji un biedri, to vidū Kocēnu novada domes priekšsēdētājs Jānis Olmanis ar savu komandu, Burtnieku novada deputāti, kā arī vairāki mani atbalstītāji. Jau tad domāju, ko darīt. Pēdējais punkts, kad pieņēmu lēmumu, bija visi tie trakie kovida laika ierobežojumi. Esmu neapmierināts ar valdības pieņemtajiem lēmumiem, kur līdzvainīga ir apvienība. Lēmumu pieņemšanā vāji tika piesaistīti uzņēmēji, bet vistrakākais bija tas, ka valdība sāka dalīt bērnus vakcinētajos un nevakcinētajos,» uzskata viņš.

    Tas Naudiņu skāris personīgi, jo Romāna 12 gadus vecais dēls nopietni trenējas hokejā.

    «Kad mans puika sāka raudāt, ka nevar iet uz treniņiem, bet cits, kurš skolā sēž ar viņu vienā solā, ir vakcinēts un mierīgi iet, sapratu – tā turpināties nevar. Tas ir nožēlojami no valdības un parlamenta, ka tagad mans dēls būtībā ir spiests mācīties un trenēties tālu no mājām – Šveicē. Lai cik skumji tas būtu, jau pagājušā gada nogalē aizvedu dēlu uz šo valsti, kur bērnus šādā veidā nedala.

    Tagad viņš mācās internātā, papildus apgūst hokejista iemaņas. Kā tēvam man ir smagi, ka uz mājām dēls brauks tikai skolēnu brīvdienās. Bet nebija variantu. Bērns savā vecumā hokejā jau ieguldījis ļoti lielu darbu. Tas ir ceļš, kuru viņš izvēlējies, ar to dzīvo un elpo. Un tad viņam vienā dienā pasaka – vairs nedrīkst ieiet hokeja hallē! Briesmīgi, ka politiķi Latvijā spēj pieņemt tādu lēmumu,» pikts ir Romāns.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē