• 3×3 čempions Nauris Miezis nepiedalīsies Parīzes OS, ja tur būs Krievijas sportisti

    Nauris Miezis
    Santa.lv
    Santa.lv
    Ziņu aģentūra LETA
    11. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Fiba
    3×3 basketbolists Nauris Miezis kļuvis par pirmo latviešu sportistu, kurš paziņojis, ka nebrauks uz Olimpiskajām spēlēm Parīzē, ja jebkādā statusā spēlēm tiks pielaisti Krievijas un Baltkrievijas sportisti, kam piekritusi SOK valde. Šādu nostāju viņš paudis, viesojoties raidījumā «Sporta studija».

    «Mana nostāja ir simtprocentīgi, ka es neatbalstu šo, un, ja tā tiks lemts un tas būs simtprocentīgs lēmums, tad es noteikti būšu tas atlēts, kurš nepiedalīsies olimpiskajās spēlēs.

    Man pirmkārt baigi nepatīk, kad tādās politiskās lietās iesaista atlētus, bet šoreiz mēs nevaram… Šoreiz mums ir jāsaka kaut kas un mēs varam kaut kā bišķiņ palīdzēt te un, es domāju, ka SOK lēmums, tas ir mans viedoklis, nav pareizs.

    Kaut kādā veidā mēs varam, – mēs, kā atlēti – kaut ko varam darīt tajā lietā. Man arī patika Artūra Irbes intervija, kurā viņš teica, ka diez vai visi pasaulē gribēs redzēt olimpiādi, kurā nepiedalās labākie atlēti.

    Tā kā, mēs varam kaut kādā veidā to ietekmēt varbūt ar savu viedokli, ar savu teikšanu un nostāju,» Nauris Miezis atklāja «Sporta studijā».

    Jau ziņots, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piektdien atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem.

    Šobrīd šādā statusā olimpiskajām spēlēm kvalificējušies 11 sportisti – astoņi no Krievijas un trīs no Baltkrievijas. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē