• VDD brīdina iedzīvotājus svētkos neceļot uz Krieviju un Baltkrieviju

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    22. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ņemot vērā aktuālos drošības riskus reģionā, kas ir saistīti ar Krievijas sākto karu Ukrainā, kā arī Krievijas agresīvo retoriku attiecībā uz Latviju, Valsts drošības dienests (VDD) aicina Latvijas iedzīvotājus gaidāmo svētku brīvdienu laikā nedoties ceļojumos uz Krieviju un Baltkrieviju, aģentūru LETA informēja dienests.

    VDD atkārtoti atgādina, ka šo valstu specdienestu pārstāvji visbiežāk uzrunā un mēģina savervēt Latvijas valstspiederīgos tieši savas valsts teritorijā.

    Pirmā saskarsme visbiežāk notiek uz robežas, specdienestu pārstāvjiem uzdodoties par robežsargiem, taču tie var izmantot arī citus piesegus – kā spēka struktūru, tā jebkuras citas valsts vai pašvaldību iestādes.

    Tādēļ VDD Latvijas iedzīvotājiem rekomendē būt piesardzīgiem, nonākot saskarē ar jebkurām Krievijas un Baltkrievijas valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī personām, kas strādā valsts uzņēmumos un augstākās izglītības iestādēs, pētnieciskajos institūtos un augsto tehnoloģiju sektorā.

    Jau iepriekš VDD ir norādījis, ka Krievijas un Baltkrievijas specdienestiem ir raksturīgi izmantot tā dēvētos «piekomandētos virsniekus», kuri darbojas minēto institūciju piesegā.

    Saistībā ar augstajiem riskiem VDD aicina ikvienu, kam jāšķērso Krievijas vai Baltkrievijas robeža, būt uzmanīgam un vērsties dienestā, informējot par potenciāli aizdomīgām situācijām. Par aizdomīgiem ir uzskatāmi gadījumi, ja robežšķērsošanas laikā vai uzturēšanās laikā šajās valstīs veiktas pastiprinātas pārbaudes un iztaujāšana, kā arī notikusi piekļuve personas elektroniskajām ierīcēm.

    Tāpat VDD aicina Latvijas iedzīvotājus informēt dienestu par gadījumiem, kad tiek izvirzītas nepamatotas apsūdzības kādā pārkāpumā vai noziegumā vai kad tiek izteikts aicinājums sadarboties ar Krievijas vai Baltkrievijas specdienestiem.

    Ar VDD var sazināties, zvanot uz diennakts tālruni 67208964 vai rakstot uz e‑pastu [email protected]. VDD garantē informācijas sniedzēju konfidencialitāti.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē