• Valsts policija aicina lauksaimniekus uzmanīties no zagļiem

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra STATION
    25. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Valsts policija (VP) aicina lauksaimniekus pievērst pastiprinātu uzmanību savas lauksaimniecības tehnikas un papildtehnikas drošībai, kā arī informēt policiju par aizdomīgiem gadījumiem vai cilvēkiem, informēja (VP).

    Augustā dažu dienu laikā lauksaimniekiem ir nodarīti ievērojami zaudējumi, zagļiem iekļūstot īpašumos un nozogot traktortehnikas iekārtas. Lai pasargātu sevi no zaudējumiem, kas var rasties šādas zādzības gadījumā, policija aicina ievērot drošas uzglabāšanas nosacījumus.

    Pagājušajā nedēļā no 17. līdz 18. augustam kādā saimniecībā Limbažu novada Skultes pagastā, izsitot logu stiklu, zagļi iekļuva angārā, kur no trijiem traktoriem tika nozagtas GPS iekārtas. Materiālie zaudējumi nodarīti apmēram 30 tūkstošu eiro apmērā.

    Tāpat kādā citā saimniecībā Limbažu pagastā 21. augustā konstatēts, ka nakts laikā no traktora ir nozagta navigācijas iekārta. Materiālie zaudējumi nodarīti apmēram 5500 eiro apmērā, informē policijā.

    Abos gadījumos ir uzsākti kriminālprocesi un noris izmeklēšana.

    VP atgādina, ka ārkārtīgi būtiska ir arī pašu saimnieku atbildība savu īpašumu nosargāšanā, tāpēc ir rūpīgi jāpiedomā par to novietošanu drošā un apsargājamā teritorijā.

    «Arī kameru uzstādīšana var palīdzēt, taču vēlamies uzsvērt, ka ir ļoti svarīgi izvērtēt kameras uzstādīšanas leņķi. Vienā gadījumā īpašnieks bija parūpējies par īpašuma aprīkošanu ar kameru, bet šajā gadījumā kamera diemžēl nav bijusi spējīga fiksēt nozieguma brīdi. Videonovērošanas kameras apskates leņķim ir jābūt tādam, kas aptver lielu daļu teritorijas. Tāpat kameras kvalitātei jābūt labai, lai videomateriāls var palīdzēt gadījumā, ja rodas tāda nepieciešamība,» portālu «Delfi» informēja VP pārstāve Rūta Smilga.

    Tāpat VP aicina informēt arī līdzcilvēkus, ja traktortehnikas, lauka vai saimniecības tuvumā pamanītas aizdomīgas personas vai svešas automašīnas, vēlams piefiksēt automašīnas numurzīmi un nekavējoties ziņot par to policijai, zvanot pa tālruni 110.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē