• «Renault» un «Volvo» sāk sadarbību – kādus modeļus paredzēts ražot?

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Toms Timoško
    «Renault Group» un «Volvo Group» ir izveidojuši «Flexis SAS» – kopuzņēmumu, kas ražos novatorisku elektrisko furgonu paaudzi. «Renault Group» un «Volvo Group» nākamo trīs gadu gaitā plāno ieguldīt attiecīgi 300 miljonus eiro.

    Pēc kopuzņēmuma saistošo vienošanos parakstīšanas 2023. gada 6. oktobrī «Renault Group» un «Volvo Group» ir ieguvušas nepieciešamās regulatīvās atļaujas oficiāli uzsākt jaunā uzņēmuma darbību nākamās paaudzes pilnībā elektrisko furgonu ražošanai, pamatā izmantojot programmdefinēta automobiļa platformu un tās speciālos pakalpojumus.

    Pēc 2023. gada 6. oktobrī noslēgtās nesaistošās vienošanās «CMA CGM Group» apliecināja savu interesi stratēģiski ieguldīt uzņēmumā «Flexis» līdz pat 120 miljoniem eiro, izmantojot «PULSE» – tā 1,5 miljardu ieguldījumu fondu, kura mērķis ir veicināt loģistikas vērtību ķēdes dekarbonizāciju.

    Jaunais uzņēmums iepazīstinās ar jauno pilnībā elektrisko furgonu saimi, kas aprīkota ar programmdefinēta automobiļa funkcijām. Pirmā furgona ražošanu plānots uzsākt 2026. gadā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē