• «Maskavas namam» slikta aura. Zalters iesaka uzmanīties ar ēkas pārdošanu

    Nekustamais īpašums
    Elza Krūmiņa
    17. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA / Zane Bitere
    Atsaucoties uz izskanējušajām ziņām par Krievijai piederošā «Maskavas nama» nacionalizēšanu, bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers TV3 raidījumā «900 sekundes» izteicis bažas par tā pārdošanu, kā arī aicinājis to nenodot kultūras organizāciju rokās, jo ēkai esot slikta aura.

    Bijušais Valsts prezidents Valdis Zalters. Viesojoties rītai raidījumā «900 sekundes», uzsvēra, ka «Maskavas nams» bija placdarms Krievijas propagandai. «Tai ēkai ir slikta aura,» sacīja Zatlers. Sliktās atmosfēras dēļ, pēc bijušā prezidenta domām,  sekmīgi nevarēs strādāt, piemēram, dažādas kultūras organizācijas. Zatlers arī akcentēja jautājumu par ēkas pārdošanu. «Mums jābūt ļoti uzmanīgiem, lai izvairītos no tā, ka ēka atkal nonāk ar Krieviju saistītu cilvēku rokās,» teic bijušais prezidents. «Sarežģīti ir izdomāt, ko darīt tālāk – par to nopietni jādomā, īpaši nesteidzoties,» atzina Zatlers, aicinot gan nebaidīties no Krievijas pretreakcijām, jo Latvijai tur nav citu īpašumu, izņemot vēstniecību.

    Savukārt premjere Evika Siliņa (JV) intervijā LTV uzsvēra, ka valsts ir apņēmusies no darbībām ar Maskavas namu negūt nekādu labumu, jo visi potenciāli gūtie ieņēmumi tiks novirzīti Ukrainas atjaunošanai. Tikmēr jautājumā par Latvijas uzņēmējiem, kas aizvien turpina pelnīt naudu Krievijā, Zatlera ieskatā Latvija nedrīkst nekādā veidā stimulēt šādas darbības. «Darbošanās Krievijā ir šo uzņēmēju godaprāta un morāles jautājums. Ja viņi ieskrējušies naudas pelnīšanā un nevar apstāties, tā ir viņu problēma. Valstij to nevajadzētu nekādā veidā stimulēt,» sacīja bijušais Valsts prezidents.

    Viņš atgādināja, ka iepriekš bija satraukums par Krievijā darbojošos uzņēmumu sarakstiem, jo tas traucēšot viņu biznesam. «Tā ir viņu izvēle – turpināt pelnīt naudu Krievijā, tāpēc jārēķinās ar pārējām sekām, ko cilvēki nevēlas,» akcentēja Zatlers.

    Savukārt jautājumā par graudu importa aizliegumu Latvijai būtu jābūt stingrai pozīcijai, saprotot, ka vienotu pozīciju pasaulē šajā jautājumā sasniegt nebūs iespējams.

    Zatlers mudināja visus Latvijas pilsoņus šovasar doties uz Eiropas Parlamenta vēlēšanām, jo, viņaprāt, šoreiz tas lielā mērā nozīmēs arī izšķiršanos par atbalstu Ukrainai. Viņa ieskatā šajā reizē arī cilvēkiem būšot labas izvēles iespējas, jo partijas startam vēlēšanās piesaka dažādus spēcīgus kandidātus. «Visiem svarīgi iet vēlēt, tas būs atbalsts Ukrainai un skaidrs «nē» Ždanokas tipa politikai,» akcentēja Zatlers. Tikmēr no valdības Zatlers sagaida skaidru ekonomiskās politikas plānu, jo pagaidām, valdībai ātrā tempā «izlaižot cauri» savas divas pieteiktās prioritātes, esot iestājies neliels tukšums. «Gribu cerēt, ka šāda skaidra ekonomiskā politika būs. Negaidu lozungos balstītus uzsaucienus, vajadzīga konkrētība,» sacīja Zatlers.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē