• Latvijā būtiski pieauguši jauno auto tirdzniecības rādītāji

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    28. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijā šogad pirmajos sešos mēnešos pārdotas 11 272 jaunas vieglās automašīnas, kas ir par 19,3% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina Auto asociācijas apkopotā informācija.

    Populārākās bija «Toyota» markas vieglās automašīnas – pārdots 2121 šāds spēkrats, kas ir 18,8% no visām pārdotajām jaunajām vieglajām automašīnām un par 30,3% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

    Seko «Škoda» ar tirgus daļu 12,3% – pārdoti 1388 šādi spēkrati, kas ir par 52,5% vairāk nekā 2022.gada pirmajā pusgadā. Trešajā vietā ir «Volkswagen» – pārdotas 1337 šīs markas automašīnas, kas ir par 25,1% vairāk nekā gadu iepriekš, un to tirgus daļa veidoja 11,9%.

    Ceturtajā vietā ir «Dacia», kuras tirgus daļa ar 601 pārdotu spēkratu veidoja 5,3%. «Dacia» pārdošanas apmēri, salīdzinot ar attiecīgo periodu gadu iepriekš, pieauguši par 5,8%. Savukārt populārāko automašīnu marku piecinieku noslēdz «Renault», kura tirgus daļa ar pārdotiem 533 spēkratiem veidoja 4,7%, un to pārdošanas apmēri, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, samazinājušies par 14,4%.

    Auto asociācijas apkopotie dati arī liecina, ka populārākās bija «Toyota Corolla» automašīnas – pārdotas 509 šī modeļa automašīnas. Seko «Toyota Yaris Cross» (393) un «Dacia Duster» (339), kā arī «Škoda Octavia» (300) un «BMW X5» (263).

    Auto asociācija apvieno mehānisko transportlīdzekļu ražotājus, mehānisko transportlīdzekļu komponenšu un rezerves daļu ražotājus, importētājus, pilnvarotos auto tirgotājus, autorizētos mehānisko transportlīdzekļu remonta un tehniskās apkopes pakalpojuma sniedzējus. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē