• Kijevas iedzīvotājiem izdalīti 10 000 ieroči pilsētas aizsardzībai

    Karš
    Ziņu aģentūra LETA
    25. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Foto: Pixabay
    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Kijevas iedzīvotājiem, kas gatavi doties nakts patruļās, ceturtdienas vakarā izdalīti šaujamieroči pilsētas aizsardzībai, paziņojis prezidenta Volodimira Zelenska pārstāvis Konstitucionālajā tiesā Fjodors Venislavskis.

    Ņemot vērā Krievijas radītos draudus, ieroči brīvprātīgajiem izsniegti vienkāršotā kārtībā – uzrādot pasi un reģistrējot viņus attiecīgā datu bāzē.

    Kā, atsaucoties uz iekšlietu ministru Denisu Monastirski, norādījis Venislavskis, dažu stundu laikā brīvprātīgajiem izsniegti aptuveni 10 000 automāti.

    «Mums ir pilsētas teritoriālā aizsardzība, kas ietilpst Bruņoto spēku sastāvā, (..) un ir otra komponente – brīvprātīgā teritoriju aizsardzība,» viņš skaidrojis, piebilstot, ka runa ir par pašorganizējušos cilvēku kopumu ar skaidru struktūru, kas pakļauts Teritoriālās aizsardzības spēku vadībai.

    «Tagad viņi ir apbruņoti un jau patrulē Kijevas ielās, un tas ir vēl viens spēcīgs faktors jebkādu draudu atvairīšanā,» uzsvēris Venislavskis.

    Jau ziņots, ka Ukrainas galvaspilsētā noteikta nakts komandantstunda, kas ir spēkā no plkst.22 līdz plkst.7 rītā. Šai laikā nekursē sabiedriskais transports, vienlaikus metro stacijas ir atvērtas visu diennakti kā bumbu patvertnes.

    Tikmēr Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Anna Maļara sociālajā tīklā «Facebook» paziņojusi, ka Kijevai tiek piegādāti papildu ieroči.

    Savukārt Lietuva Ukrainai tuvākajā laikā gatavojas nosūtīt Ukrainai papildu militāro palīdzību – bruņuvestes, ķiveres, Kalašņikova automātus un munīciju, paziņojusi Aizsardzības ministrija, nenorādot konkrētu šīs palīdzības apjomu.

    Iepriekš Lietuva Ukrainai jau piegādājusi pretgaisa aizsardzības sistēmas «Stinger», bruņuvestes un termovizorus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē