• Kairišs: Ja uzskati, ka Krima ir Krievijas teritorija, tu esi Latvijai naidīgs cilvēks

    Viedokļi
    Ziņu aģentūra LETA
    11. novembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gatis Gierts
    Režisoru Viesturu Kairišu satrauc necenšanās atbrīvoties no «pretvalstiskiem elementiem», kuri Latvijā ieņem augstus un atbildīgus amatus valsts pārvaldē un pašvaldībās.

    Intervijā TV3 raidījumā «900 sekundes» kā piemēri tika minēti Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S) un Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs (S), kuri abi publiski pauduši nožēlu par padomju karavīriem veltīto pieminekļu nojaukšanu viņu pilsētās. Kairišs izcēla tieši Elksniņu, kurš intervijā «Delfi TV» raidījumā «Kāpēc?» bija izteicies, ka Krima ir Krievijas sastāvā.

    «Ja tu uzskati, ka Krima ir Krievijas teritorija, tu esi Latvijai naidīgs cilvēks, jo tu ļoti labi zini, ka tieši Latgale ir domāta tādā pašā veidā anektējama, okupējama teritorija, kur [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins kultivē šo krievvalodīgo pasauli,» skaidroja Kairišs, uzdodot jautājumu, kāpēc tādi cilvēki kā Elksniņš joprojām atrodas savos amatos, un kāpēc neviens necīnās, lai viņus no šiem amatiem atlaistu. Pēc režisora domām, ļaušana šādam galēji prokremliskam, pretvalstiskam cilvēkam atrasties pilsētas domes priekšsēdētāja amatā ir pretlikumīga.

    Šajā kontekstā Kairišs minēja, ka pāreja uz mācībām latviešu valodā ir tikai neliela daļa no tā, kas Latvijai jādara, lai pasargātu valsti no naidīgu ideālu attīstīšanās. Piemēram, konkrēti Elksniņš ir beidzis latviešu skolu, bet acīmredzami tas vēl nenozīmē, ka viņš ir Latvijai draudzīgs, skaidroja režisors.

    Viņš arī piebilda, ka Krievija Latvijai nekad nebūs draugs, un tas nemainīsies, kaut arī «100 reizes nomainīsies Putins pret kaut kādu maigu, sievišķīgu būtni».

    Kā ziņots, Daugavpils mērs Elksniņš «Delfi TV» raidījumā «Kāpēc» pagājušajā nedēļā teica, ka «Krima ir Krievijas Federācijas sastāvā». Pēc šiem izteikumiem viņu uz paskaidrojumu sniegšanu uzaicināja Valsts drošības dienests. Elksniņš iepriekš arī stingri iestājās pret centieniem demontēt Daugavpilī esošos padomju karavīru pieminekļus.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē