• Skandāls teātra aprindās iet plašumā. Laukšteins nikns, ka viņam pat nepiezvanīja

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    14. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Herberts Laukšteins.
    Foto: no privātā arhīva
    Herberts Laukšteins.
    Draudi ar tiesu darbiem, pat apvainojumi melos – tā sākusies aktieru štatu aizpildīšana pirms nākamās teātra sezonas. No Liepājas uz Dailes teātri jau pārceļas jaunā aktrise, bet Jaunais Rīgas teātris par savējiem vēl cīnās.

    «Nupat saņemts negaidīts sitiens no pašu vidus – Dailes teātris aizmuguriski un tieši mēģina pārpirkt Liepājas teātra un Liepājas pašvaldības auklētos un veidotos jaunos aktierus. Tas nav pieņemami!» pagājušajā otrdienā sociālajos tīklos skandālu aizsāka Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins. Tajā pašā dienā ar paziņojumu klajā nāca Jaunā Rīgas teātra vadītājs Alvis Hermanis, Dailes teātra vadībai piedraudot ar tiesu darbiem, bet Dailes teātra  mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs Hermani vainoja melošanā.

    Pagājušajā nedēļā neoficiāli parādījās ziņas, ka Dailes teātris esot uzrunājis aktrisi Martu Lovisu Jančevsku no Jaunā Rīgas teātra, Mārtiņu Meieru un Meinardu Liepiņu no Valmieras Drāmas teātra, bet no Liepājas teātra uz Rīgu pārceļas jaunā aktrise Madara Viļčuka, kuru daudzi iepazinuši seriālā «Dzelzs nervi».

    Laukšteins žurnālam «Privātā Dzīve» atklājis: «Tikko saņēmu jaunākos datus – šajā sezonā Liepājas teātrī nospēlēto izrāžu ziņā Madara ir piektajā vietā ar 74 izrādēm. Ir astoņas izrādes, kurās viņa jau piedalās, un ir sastādīts jauniestudējumu repertuārs nākamai sezonai, kur šai aktrisei bija paredzēti četri jauniestudējumi. Turklāt viņai ir uzticētas arī vairākas galvenās lomas, pēdējā no tām ir izrādē «Yen», kas novembrī tiks rādīta arī Baltijas Drāmas forumā.»

    Viņš neslēpj, šī nav pirmā reize, kad zaudē Liepājas teātra talantīgu aktieri. «No mums aizgāja Egons Dombrovskis – uz Latvijas Nacionālo teātri, bet tas notika ļoti koleģiāli. Man par viņa aiziešanu nav rūgtumu un sirds nesāp, jo pirms tam notika civilizētas sarunas gan ar teātra direktoru Jāni Vimbu, gan māksliniecisko vadītāju Elmāru Seņkovu. Tika runāts par to, kā visu izdarīt pēc iespējas izdevīgāk un mazāk sāpīgi abiem teātriem.

    Šajā gadījumā viss notika man aiz muguras.

    Vēl nesen es satikos ar Viesturu Kairišu Latgales vēstniecības «Gors» 10. jubilejas koncertā. Aprunājāmies, bet viņš man ne pušplēsta vārda nebilda par to, ko iecerējis. To uzzināju, kad jaunā aktrise pie manis atnāca ar paziņojumu, ka ir saņēmusi piedāvājumu, kuram saka jā. Liepājas teātris viņu zaudē! Es nevienā brīdī nevainoju šo aktrisi, jo spēju nostādīt sevi viņas vietā – ka man ir 24 gadi, un es saņemu piedāvājumu strādāt Džona Malkoviča režijā. Šī režisora vārds tiek izmantots kā burvju nūjiņa,» secina Laukšteins.

    Viņš uzsver, ka sašutis nevis par to, ka tiek zaudēta laba aktrise, bet gan to, kādā veidā tas izdarīts. «Tas tika izdarīts no ļoti lielas augstprātības pozīcijām. Ne Dailes teātra direktors Juris Žagars, ne mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs man tā arī nepiezvanīja, lai painformētu, ka viņiem ir nodoms uzrunāt kādu no maniem aktieriem. Tā šādas lietas līdz šim nav notikušas,» uzsver Laukšteins.

    Plašāk lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Lilitai Ozoliņai pēdējie gadi bija grūti. Pauls, Martinsone, Jakovļevs un citi atvadās no leģendārās aktrises
    • Skatītāji šokā – Simpsonos vairs neskan Artūra Skrastiņa balss
    • Viņi šovasar auklēs mazuļus: Gundaram Bojāram būs piektais. Edgaram Pujātam jau sestais
    • Lemberga dēlam grezns izlaidums
    • Futbolists Gints Freimanis zaudē cīņā ar vēzi. Viņš ļoti gribēja atveseļoties mazo meitiņu dēļ
    • Dīdžejmeitene Ella topošu vīru atved uz latviešu pirti
    Privātā Dzīve nr24/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē