• Jaunais «Škoda Superb Combi» – atklāta ģimenes auto cena Latvijā

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    «Škoda» flagmaņa modelis pārdzimis jaunā paaudzē – jaunais «Superb Combi» ir vēl lielāks un piedāvā pārdomāti uzlabotu dizainu un plašu jauno tehnoloģiju klāstu. Jaunais «Superb Combi» tagad var lepoties ar cd 0,25 pretestības koeficientu un sešiem moderniem dzinēju variantiem, ir efektīvāks nekā jebkad agrāk.

    «Škoda Auto» valdes priekšsēdētājs Klauss Zelmers saka: «Mūsu klienti ir mūsu prioritāte, un mēs ieklausījāmies viņu vēlmēs, izstrādājot mūsu flagmaņa modeļa nākamo paaudzi. Rezultātā ir radīts produkts ar lielāku vērtību funkciju, lietošanas pieredzes un komforta ziņā. Jaunais «Superb Combi» ne tikai nodrošina vairāk vietas, bet arī ievieš jaunus elektrificētus spēka pārvadus. Ērtāku vadību nodrošina «Škoda Smart Dials» spiedpogas un balss vadības sistēma, kas drīz tiks uzlabota vēl vairāk, integrējot «ChatGPT» mākslīgā intelekta sarunbotu. Šo automobiļa evolūcijas posmu papildina arī plašāka savienojamība un jaunas palīgsistēmas.»

    Virsbūves dizains: LED Matrix priekšējie lukturi un «Unique Dark Chrome» tumša hroma krāsas elementi

    Jauno «Superb Combi» var acumirklī atpazīt pēc izteiksmīgās astoņstūrainās radiatora restes un aso formu LED Matrix priekšējiem lukturiem ar jauno «Crystallinium» dizaina elementu. Papildaprīkojumā pieejami LED aizmugurējie lukturi ar animētiem pagriezienu rādītājiem un sagaidīšanas/pavadīšanas apgaismojumu (L&K versijas standarta aprīkojumā). Īpašu vizuālo akcentu nodrošina «Unique Dark Chrome» tumša hroma krāsas elementi, piemēram, jaunais 2D logotips uz dzinēja pārsega un uzraksts uz bagāžas nodalījuma vāka.

    Pateicoties cd 0,25 pretestības koeficientam, jaunais «Superb Combi» ir visu laiku aerodinamiskākais «Škoda» universālis. Virsbūves konstrukcijas pielāgošana un daudzi specifiski uzlabojumi ir palīdzējuši par 15 procentiem samazināt tās pretestības koeficientu un uzlabot modeļa izteiksmīgo izskatu.

    Jauns salons ar 13 collu displeju, askētisku viduskonsoli un par 30 litriem lielāku bagāžas nodalījuma ietilpību

    «Superb Combi» salonā ir 13 collu informācijas un izklaides sistēmas displejs un pārkārtota viduskonsole, no kuras pārnesumu pārslēga svira pārvietota uz stūres statni. Pirmo reizi papildaprīkojumā ir pieejams paplašinātās realitātes displejs. Škoda «Smart Dials» spiedpogas un balss asistente Laura, ko drīzumā papildinās «ChatGPT», atvieglo daudzu automobiļa un informācijas un izklaides funkciju vadību, nodrošinot informāciju, kas sniedzas ārpus automobiļa ekosistēmas.

    Starp jaunumiem ir arī tālruņa glabātuve ar induktīvo 15 vatu ātro uzlādi un viedtālruņa ventilāciju, kā arī mugurai draudzīgi «Ergo» sēdekļi ar desmit pneimatiskiem masāžas spilventiņiem. «Superb Combi» ir arī jaunā «Design Selections» salona variantu klāsta struktūra, tematiskas papildaprīkojuma pakotnes un atsevišķas papildaprīkojuma opcijas. «Superb» ir labi aprīkots gariem ceļojumiem, jo tā bagāžas nodalījuma ietilpība ir 690 litri – par 30 litriem lielāka nekā tā priekšgājējam. Vairāk vietas tagad ir arī virs braucēju galvām.

    Nepieredzēti plašs dzinēju klāsts, vēl labāka aerodinamika

    Starp sešiem moderniem, efektīviem spēka pārvadiem ir arī jauns pie elektrotīkla pieslēdzams hibrīds, kas pieejams «Superb Combi iV» versijā. 1,5 TSI dzinējs apvienojumā ar elektromotoru nodrošina 150 kW (204 ZS) sistēmas jaudu un tagad piedāvā vairāk nekā 100 kilometru elektrisko sniedzamību WLTP ciklā. Turklāt 1,5 TSI ir pieejams arī ar daļēja hibrīda elektroauto sistēmu – pirmo reizi «Superb» modelī. Piedāvājumā ir arī divi citi benzīna dzinēji, kā arī divi dīzeļdzinēji.

    To attiecīgajiem jaudīgākajiem variantiem (195 kW / 265 ZS un 142 kW / 193 ZS) standarta aprīkojumā ir visu riteņu piedziņa. Jaunā dinamiskā šasijas kontrole (DCC Plus) apvieno komfortu un braukšanas dinamiku, savukārt otrās paaudzes LED Matrix priekšējie lukturi nodrošina vēl labāku ceļa izgaismojumu. Abas minētās papildfunckijas «Super»b modelī ir pieejamas pirmo reizi.

    Jaunais «Superb Combi» ir gatavs turpināt veiksmes stāstu

    Jaunais «Superb Combi», ko ražo Volkswagen Group rūpnīcā Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, ir gatavs turpināt savu priekšgājēju panākumus. «Škoda» pirmo «Combi» piedāvāja 2009. gadā kā daļu no otrās modernās «Superb» paaudzes.

    Modeļa trešajā modernajā paaudzē šis virsbūves variants kļuva ļoti populārs – 2016. gada «Combi» veidoja aptuveni 54 % no kopumā saražotajiem aptuveni 860 000 automobiļiem. Vācijā, kas ir lielākais «Škoda» tirgus pasaulē, vairāk nekā 90 % no visiem «Superb» automobiļiem, ko piegādāja klientiem, bija tieši «Combi» modeļi. Arī «Superb Combi» ir izpelnījies savu daļu no daudzajiem starptautiskajiem apbalvojumiem, ko ieguvusi šī modeļu sērija.

    Jaunais «Škoda Superb» Latvijā

    «Jaunākais Superb» modelis Latvijā ieradīsies aprīļa sākumā, kad to varēs apskatīt un izmēģināt pie «Škoda» dīleriem. Auto būs apskatāms arī Aprīļa beigās notiekošajā auto izstādē Ķīpsalā. Jaunais «Superb» jau pieejams pasūtījumiem sākot no 33 030 EUR un no 34 220 «Superb Combi» versija ar 1,5 TSI benzīna dzinēju un 7-pakāpju automātisko DSG ātrumkārbu. Līdz šim «Superb» Latvijā ir novērtēts uzņēmumu un arī privātpersonu vidū un tas sastāda 9% no kopējām «Škoda» jauno auto reģistrācijām gadā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē