• Dzīvību zaudējis Latvijas hokeja izlases vārtsargs Matīss Kivlenieks

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LHF
    Amerikā pāragri mūžībā aizgājis Latvijas izlases vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

    Izsakām visdziļāko līdzjutību Latvijas izlases vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka tuviniekiem, draugiem un kolēģiem ar Matīsa pāragro aiziešanu mūžībā. Hokeja skolas Pārdaugava audzēknis, Matīss bija Latvijas izlases vārtsargs aizvadītajā pasaules čempionātā, vārtos stājoties četrās spēlēs.

    Karjeras laikā aizvadīja arī astoņas spēles NHL. Ar savu cīņassparu, darba ētiku un attieksmi bija patiess paraugs sportā! Matīsa aiziešana ir liels zaudējums ne tikai Latvijas hokejam, bet visai latviešu tautai.

    Informāciju apstiprinājis Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

    Kivlenieka pārstāvētais klubs Kolambusas Blue Jackets vēsta, ka latviešu vārtsargs dzīvību zaudējis “traģiskā negadījumā”.

    “Rīgā, Latvijā dzimušais hokejists guva galvas traumu, krītot. Uzreiz tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, taču glābt viņu neizdevās,” teikts paziņojumā.

    “Mēs esam šokēti un apbēdināti par Matīsa Kivlenieka zaudējumu, un izsakām visdziļāko līdzjūtību viņa mātei Astrīdai, ģimenei un draugiem šajā smagajā laikā,” saka Blue Jackets sporta direktors Džons Deividsons. “Kivi bija izcils jauns spēlētājs, kurš katru dienu visus sveica ar smaidu, un viņa devums mūsu organizācijai šo četru gadu garumā netiks aizmirsts nekad.”

    Līgumu ar Kolambusas Blue Jackets Matīss Kivlenieks noslēdza 2017. gadā kā brīvai aģents. NHL viņš debitēja 2020. gada 19. janvārī izbraukuma spēlē Madison Square Garden pret Ņujorkas Rangers.

    Lielu daļu savas karjeras Kivlenieks pavadīja Blue Jackets fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL), Klīvlendas Monsters vienībā.

    Vēl aizvadītās nedēļas nogalē Kivlenieks kopā ar savu komandas biedru Kolambusas Blue Jackets vienībā Elvi Merzļikinu piedalījās autosporta pasākumā kā IndyCar pilota Aleksandra Rosi viesi. Abus izvizināja ar bezceļu pikapu.

    “Neliegšos, no sākuma nervozēju, īpaši pirmajā aplī, jo nezināju, ko gaidīt,” pēc izvizināšanas teica Kivlenieks. “Pēc tam jau jutos ērtāk un izbaudīju braucienu. Īpaši ar tādu pilotu pie stūres tu jūties droši. Trešais tramplīns bija foršs. Tas bija vienreizēji. Piezemēšanās patiesībā ir daudz mīkstāka nekā no malas izskatās.”

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē