• «Dacia» zīmols šogad piedzīvos izmaiņas

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    «Sandero», «Sandero Stepway» un «Jogger» veiksmes stāsts turpinās, Ko jaunu varam sagaidīt šogad?

    Jaunākā «Vispārīgās drošības Regula» (VDR) nosaka jaunas prasības transportlīdzekļu drošībai Eiropas Savienībā. VDR II ietver noteikumus, kas izstrādāti, lai drošību uz ceļa uzlabotu ikvienam, tostarp gājējiem un velosipēdistiem. VDR II izmaiņu ietvaros no 2024. gada jūlija transportlīdzekļiem obligāti jābūt noteiktam drošības aprīkojumam.

    Viss «Dacia» klāsts būs atbilstošs šīs jaunās regulas prasībām. Plānots, ka «Sandero», «Sandero Stepway» un «Jogger» modeļus varēs pasūtīt, sākot no 2024. gada aprīļa (atkarībā no valsts).

    Vairāk versiju

    Sandero aprīkojuma versija «Journey» līdzinās «Stepway» aprīkojuma versijai «Extrem»e – haizivs spuras antena, Randia pulētie lietie diski, durvju sliekšņi, paklājiņi un papilnam funkciju standarta aprīkojumā: brīvroku karte, klimata kontrole, atpakaļskata kamera, bagāžas nodalījuma sadalītāji un noņemams viedtālruņa turētājs.

    Vairāk dizaina

    Debiju piedzīvo jaunie divkrāsu «Atara Flexwheels» riteņi «Sandero» modeļiem, divkrāsu «Dark Atara Flexwheels» riteņi «Stepway» un «Jogger» modeļiem un jauni «Randia» un «Randia Dark» pulētie lietie diski noteiktiem modeļiem.

    Jauni toņi: jaunais «Safari» bēšais kļūst par «Sandero Stepway» ekskluzīvo krāsu, liekot šajā modelī just vēl lielāku vienotību ar brīvo dabu. Shale pelēkais, kas iepriekš tika izmantots tikai «Jogger», un «Cedar» zaļais, kas raksturīgs «Extreme» aprīkojuma versijai, tagad pieejams visiem modeļiem.

    «Jogger HYBRID 140» ir jaunais septiņu collu instrumentu panelis, kurš sākotnēji bija redzams jaunajā «Duster», piešķirot modernāku izskatu un nodrošinot vadītājam vairāk pielāgotu informāciju.

    Jauna uzlīme – «Jogger» un «Sandero Stepway Expression» aprīkojuma versijai ir jauna uzlīme uz abām priekšējām durvīm zem sānu spoguļiem. Uzlīmē attēlota «Dacia Link» emblēma un GPS koordinātes, kas atbilst slavenā Rumānijas Transfăgărășan ceļa atrašanās vietai.

    Vairāk drošības

    Visā klāstā, sākot no «Essential» aprīkojuma versijas, ieviestas jaunas drošības funkcijas, kas atbilst VDR II prasībām:

    • Notikumu datu ieraksta ierīce (negadījumiem)
    • Imobilaizers alkohola lietošanas gadījumā
    • Ceļazīmju atpazīšana ar brīdinājumu par ātrumu
    • Brīdinājuma sistēma par izbraukšanu no joslas
    • Atbalsts joslas saglabāšanai
    • Brīdinājums par vadītāja neuzmanību
    • Atbalsts aizmugurē novietošanai stāvvietā
    • Gaismas un lietus sensori
    • Uzlabota avārijas bremzēšanas sistēma (gājēji un velosipēdisti)
    • Avārijas apstāšanās signāls

    Poga «My Safety» (Mana drošība) uz vadības paneļa ļauj vadītājam izslēgt noteiktas ADAS braukšanas laikā un katrreiz, kad automobilis tiek iedarbināts.

    Turklāt uz visiem automobiļiem šajā klāstā ir uzlīme ar kvadrātkodu glābējiem, kurš skaidri redzams uz vējstikla un aizmugurējā loga. Noskenējot ar speciālas bezmaksas lietotnes palīdzību, tas nodrošina piekļuvi «Dacia» informācijas bukletam glābējiem. Tas ugunsdzēsējiem nodrošina visu nepieciešamo informāciju, lai droši un ātri reaģētu avārijas situācijā, taupot vērtīgo laiku.

    Vairāk komforta

    • USB-C pieslēgvieta priekšpusē
    • USB-C pieslēgvieta aizmugurē, ja izvēlēts komforta komplekts (atkarīgs no valsts)
    • Manuālais gaisa kondicionieris no «Jogger Essential» versijas

    Vairāk efektivitātes

    Pēc atteikšanās no visiem hromētajiem akcentiem un dzīvnieku ādas 2024. gada modeļos īstenoti centieni mazināt papīra patēriņu. 32 lappušu ātrajā ceļvedī aprakstītas visas automobiļa jaunākās galvenās funkcijas, tādējādi papildinot tradicionālo lietotāja rokasgrāmatu (~400 lappuses). Klienti var vienkārši piekļūt detalizētajai digitālajai versijai, izmantojot kvadrātkodu, kas uzdrukāts uz lietotāja ceļveža, vai lietotni «My Dacia». Detalizētās rokasgrāmatas papīra versiju var pasūtīt arī Dacia tīklā.

    Jauna «E-SAVE» funkcija «Jogger HYBRID 140»

    Šo jauno funkciju var izmantot, lai iestatītu vēlamo uzlādes pakāpi vilces akumulatoram (~70 %), tādējādi ietaupot pietiekami daudz enerģijas vēlākam ceļojuma laikam. Ja vadītāji zina, ka viņi drīzumā nonāks noteiktos braukšanas apstākļos (ceļš pret kalnu), viņi var aktivizēt šo režīmu dažus kilometrus iepriekš (

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē