• «Dacia» atklāj jauno «Spring» elektroauto – joprojām lēts, bet modernāks

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    «Dacia» pirmais pilnībā elektriskais modelis «Spring» padarījis nulles emisiju mobilitāti pieejamu plašam klientu lokam visur, kur tas tiek pārdots. Pirmo reizi izlaists 2021. gadā, tas 2022. un 2023. gadā bija trešais privātpersonām visvairāk pārdotais elektroautomobilis. Kopumā kopš tā izlaišanas visā pasaulē reģistrēti vairāk nekā 140 000 «Dacia Spring».

    Šodien jaunais «Dacia Spring» piedzīvo vēl vienu pavērsienu, īpašības, kuras tam nesušas panākumus, attīstot vēl vairāk.

    Robustāks – vairāk «Dacia» raksturīgā dizaina

    «Spring» izmantots jaunais «Dacia» dizains, kuru pirmo reizi varēja redzēt «Duster» jaunākajā paaudzē. Eksterjerā vienīgā virsbūves daļa, kas nav mainījusies, ir jumts.

    Davids Durāns (David Durand) – «Dacia» dizaina viceprezidents: «Zīmola jaunās dizaina valodas izmantošana «Spring» ir pārliecinoša zīme, ka tas paliks kā nozīmīgs «Dacia» saimes loceklis. Mēs tam veidojām nopietnu un pārliecinātu dizainu. Lai gan tā pamatā ir iepriekšējās paaudzes panākumi, jaunais Spring pārliecinoši uzstāj uz savu personīgo identitāti.»

    Eksterjera dizains – stabils, moderns, gudrs

    «Dacia» jaunā identitāte redzama divās melnās joslās – viena priekšpusē, otra aizmugurē, kuras sastopas spīdīgā apdarē ar specifiskām matētām svītrām aizmugurē. Abas joslas ieskauj zīmola ikoniskais Y formas gaismas paraksts, kurš ir sevišķi iespaidīgs LED dienas gaitas lukturos priekšpusē un gabarītlukturos aizmugurē.

    «Spring» moderno dizainu izceļ uzlīmes ļoti mūsdienīgā stilā, kas rotā priekšējo un aizmugurējo buferi «Extreme» aprīkojuma versijā. 15 collu riteņi ar izteiksmīgajiem dekoratīvajiem diskiem, kas tagad ir standarts versijām ar 65 ZS dzinēju, pastiprina «Spring» robusto tēlu.

    «Spring» ir pieejams sešos toņos, tostarp jaunajā «Beige Safari» un «Brick» sarkanajā.

    Interjera dizains – svaigs, praktisks, digitāls

    Vadības panelis pilnībā izstrādāts no jauna, gan, lai iekļautu «Dacia» aktuālās interjera dizaina valodas elementus ar raksturīgo horizontālo arhitektūru, gan, lai ietvertu aktuālos digitālos ekrānus. Visām «Spring» versijām tagad ir individuāli pielāgojams digitāls vadības panelis ar septiņu collu ekrānu un liels desmit collu multivides centrālais ekrāns augstākās klases modeļos.

    Jaunajā «Spring» ir arī viscaur balti elementi, kas palīdz radīt svaigu, modulāru noskaņu. Tie atrodas ap instrumentu kopu, ātrumu pārslēdzi un durvju tvertnēs. Ikoniskais Dacia «Y», kas atrodas centrālo gaisa vārstu vidū, ir baltā krāsā (vai vara krāsā «Extreme» aprīkojuma versijā). Centrālais dekoratīvais akcents vadības panelī dažādās aprīkojuma versijās atšķiras: Alto pelēks – «Essential» versijā, «Brick» sarkans – «Expression», Lichen haki – «Extreme» versijā.

    Skārienjutīgais multivides ekrāns ir novietots pēc iespējas augstu, lai būtu iespējami ergonomisks. Grafiskais dizains individuāli pielāgojamajā digitālajā vadības panelī ar septiņu collu ekrānu ir izstrādāts vienkāršs un intuitīvs, nodrošinot vadītājam tūlītēju piekļuvi svarīgākajai informācijai. «Spring» pieejams inovatīvs «YouClip» piederumu stiprinājums «Dacia» speciālajiem elementiem. Visbeidzot – «Extreme» aprīkojuma versijā ir izturīgi gumijas paklājiņi un durvju sliekšņi ar unikālu «topogrāfisko līniju» dizainu.

    Robusts un piemērots brīvai dabai

    «Dacia Spring» ir vēl labāk aprīkots, lai tiktu galā ne vien ar pilsētas džungļiem, bet arī lauku ceļiem.

    Īpaši kompakts (3,70 m garš) un ar vienu no labākajiem apgriešanās diametriem savā segmentā (4,80 m no sienas līdz sienai) – «Spring» ir ļoti izveicīgs, tādēļ to vadīt ir sevišķi viegli.

    Viscaur ietonētās aizsargjoslas, kas aptver visu virsbūvi, it īpaši buferos un riteņu arkās, ļauj  «Spring» izturēt ikdienas bružāšanos, nepasliktinoties tā izskatam. Tā augstais klīrenss ir liela priekšrocība, šķērsojot skarbāku apvidu.

    «Spring» aprīkots ar 65 ZS dzinēju un tas būs pieejams gan jaunajā vidējās klases aprīkojuma versijā «Expression», gan «Extreme» versijā. 100 km/h tas sasniedz nepilnās 14 sekundēs. Tāpat kompaktajam elektroauto ir arī 45 ZS dzinējs gan «Essential», gan «Expression» versijās (0–100 km/h nepilnās 20 sekundēs).

    Augstākā līmeņa aprīkojuma versija «Extreme» sver 984 kg – šis ir vienīgais pilnībā elektriskais automobilis Eiropā, kura masa nesasniedz vienu tonnu. Salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes modeļiem ar tādu pašu aprīkojumu, masa pieaugusi vien par 6 kg (jeb 0,6 %), kaut arī tas papildināts ar vairākām  ADAS, lai atbilstu normatīvo aktu prasībām, ar pilnveidotu aprīkojumu un standarta iekārtām.

    Rūpīgā svara kontrole kombinācijā ar «Spring» dzinēja efektivitāti ļauj šim automobilim lepoties ar ļoti labu enerģijas izlietojumu – mazāk par 14,6 kWh/100 km – tādējādi samazinot ekspluatācijas izmaksas.

    Visām versijām sniedzamība ir lielāka par 220 km (notiek sertifikācija). Ar šādu veiktspēju pilnībā pietiek klientiem, kuri ikdienā nobrauc aptuveni 37 km (saskaņā ar borta datoru ievāktajiem datiem).

    «Dacia Spring» standarta aprīkojumā ir 7 kW maiņstrāvas lādētājs, ar kuru akumulatoru var uzlādēt no 20 % līdz 100 % nepilnās 11 stundās, ja to pievieno mājas kontaktligzdai, vai tikai četrās stundās, ja pieslēdz 7 kW strāvas avotam. Ātrajai uzlādei no 20 % līdz 100 % tikai 45 minūtēs pieejams papildu 30 kW līdzstrāvas lādētājs.

    Kā jums patiktu jaunajam «Spring» pievienot elektrisko grilu? «Dacia Spring» tagad ir iebūvēts divvirzienu lādētājs V2L (vehicle-to-load – no automobiļa uz slodzi), tādēļ to var izmantot kā enerģijas avotu elektroierīču darbināšanai. Īpaša pāreja, kuru pievieno automobiļa uzlādēšanas savienojumā zem režģa, darbojas kā parastā 220 V / 16 A kontaktligzda.

    Jaunais «Dacia Spring» būs pieejams pasūtījumiem 2024. gada pavasarī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē