• Balerīnai Liepai par Putina slavināšanu atņem Lietuvas pilsonību. Ko viņa par to saka?

    Krievijas agresija
    Marta Kalniņa
    7. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilze Liepa
    Foto: Instagram
    Ilze Liepa
    Latviešu baletdejotāja Māra Liepas meitai Ilzei Liepai atņemta par īpašiem nopelniem piešķirtā Lietuvas pilsonība.

    Jau pērnā gada nogalē Lietuvas Iekšlietu ministrija uzdeva Migrācijas departamentam sākt procedūru par Lietuvas pilsonības atņemšanu latviešu baletdejotāja Māra Liepas 58 gadus vecākai meitai Ilzei Liepai. Beidzot tas ir noticis. 
    Viņa, būdama Krievijas māksliniece, izteikusi atbalstu diktatoram Vladimiram Putinam un Krievijas iebrukumam Ukrainā. Ilze publiski paudusi, ka izjūt kaunu par Baltijas valstīm, kas nojauc padomju pieminekļus un ierobežo krievu kultūru. «Mums ir ļoti  paveicies, ka mums ir tāds līderis kā Vladimirs Vladimirovičs Putins, kurš kalpo savai tēvzemei, ir uzticīgs savam pienākumam,» sacīja Liepa. Februārī Liepa sniedza interviju, kurā pauda cerību, ka Baltijas valstis attapsies un izbeigs apspiest krievus, kuru Latvijā un Lietuvā esot ļoti daudz. «Tas ir mežonīgi un necilvēcīgi,» norādīja viņa.

    Uzzinot, ka jau ir zaudējusi Lietuvas pilsonību, Liepas meita Krievijas medijiem pauda: «Man šķiet, ne velti šis lēmums pieņemts tieši tagad, mūsu Krievijas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņas laikā. Un

     

    tas ir vēl viens apliecinājums, ka esmu kopā ar savu valsti un savu prezidentu.
     

    Protams, es daudz atdevu Lietuvai, un man tur ir daudz tuvu cilvēku, draugu, paziņu. Taču pienāk brīdis, kad jāizdara izvēle, sirds izvēle. Un es apstiprinu, ka  esmu kopā ar savu valsti un prezidentu. Ko gan vairāk es varu pateikt.»

    Jau iepriekš Liepa norādīja, ka ir sarūgtināta par šādu Lietuvas lēmumu, jo saņēmusi  pilsonību par īpašiem nopelniem valsts labā. Tā viņai piešķirta 2000.gadā par to, ka Ilze vairāk nekā desmit gadus dejojusi kopā ar lietuviešu baletdejotāju Petru Skirmantu. 
     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē