• Aizliegta gājēju kustība vienā no Rīgas apvedceļa posmiem

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    3. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: lvceli.lv
    No šīs nedēļas ir aizliegta gājēju un citu mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku kustība pāri Rīgas apvedceļam (Salaspils–Babīte) (A5) krustojumā ar vietējo autoceļu Plakanciems–Ķekava (V6). Uz autoceļa V6 posmā Plakanciems–Rīgas apvedceļš (A5) pirms apvedceļa (A5) ir uzstādītas barjeras un atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem, kāpt pāri barjerām ir aizliegts.

    Pēc jauna Ķekavas apvedceļa divlīmeņu krustojuma izbūves,  vietā, kur autoceļš V6 no Plakanciema puses pieslēdzas Rīgas apvedceļam, atrodas ieskriešanās josla, bet otrā Rīgas apvedceļa pusē pie pagrieziena uz Ķekavu, ir bremzēšanas un ieskriešanās joslas. Ņemot vērā šīs izmaiņas, un to, ka Rīgas apvedceļš ir viens no noslogotākajiem ceļu posmiem Latvijā, ar ļoti intensīvu satiksmi, bija nepieciešam veikta šādas izmaiņas.

    Gadījumos, kad Rīgas apvedceļu nepieciešams šķērsot kājām, to varēs izdarīt pa Rīgas apvedceļa nomales uzbērumu, aizejot līdz tiltam pār Ķekaviņas upi, un šķērsot Rīgas apvedceļu zem tilta. Lai tas būtu iespējams, tuvākajā laikā tiks izbūvēta laipa gar Ķekaviņas upi, būvdarbus organizēs Ķekavas novada pašvaldība.

    Turpmākajos gados, projektējot Rīgas apvedceļa (A5) pārbūvi par ātrgaitas ceļu ar četrām joslām, tiks izvērtēta gājēju plūsma, un nepieciešamības gadījumā plānoti arī risinājumi mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem. Vienlaicīgi par piekļuvi dažādiem objektiem un mājām savā teritorijā ir jārūpējas pašvaldībai, paredzot to transporta attīstības plānojumā.

    SIA BRD projekts patlaban izstrādā būvprojektu Autoceļa A5 Rīgas apvedceļš (Salaspils–Babīte) posma P85/Jaunā Daugavas tilta mezgls – Ķekavas apvedceļš izbūve par ātrgaitas ceļu (būvprojekts minimālā sastāvā ar ietekmes uz vidi novērtējumu). Projektam jābūt gatavam līdz 2025. gada beigām. Kā zināms Rīgas apvedceļu (Salaspils–Babīte) (A5) plānots pārveidot par ātrgaitas ceļu ar divām brauktuvēm.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē