• Aizdomās par slepkavību Dobelē apcietina četrus cilvēkus, tostarp trīs nepilngadīgos

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    29. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Aizdomās par vīrieša slepkavību Dobelē apcietinātas četras personas, no kurām trīs ir nepilngadīgas, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

    Šī gada 20.septembrī Dobelē neapdzīvotā ēkā tika atrasts miris vīrietis. Ierodoties norādītajā adresē, likumsargi atrada 1967.gadā dzimuša vīrieša līķi, kuram konstatēja vairākas durtas brūces ķermenī.

    Saistībā ar notikušo Dobeles iecirkņa amatpersonas sāka kriminālprocesu par slepkavību.

    Pirmstiesas izmeklēšanu minētajā kriminālprocesā turpina Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki, kuri 22.septembrī Kriminālprocesa likuma 264. panta kārtībā aizturēja četras personas – 1994.gadā dzimušu vīrieti, 2007.gadā dzimušu jaunieti un divus 2005.gadā dzimušus jauniešus.

    Šobrīd kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma 117. panta 10. punkta par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja to izdarījusi personu grupa. Par šāda nozieguma izdarīšanu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

    Zemgales rajona tiesa visām četrām personām piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. 1994.gadā dzimušais vīrietis arī agrāk ir nonācis policijas redzeslokā, tai skaitā par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu. Visi trīs apcietinātie jaunieši agrāk jau vairākas reizes ir nonākuši policijas redzeslokā par mantiskiem noziedzīgiem nodarījumiem, turklāt viens no jauniešiem – arī par miesas bojājumu nodarīšanu.

    Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē