«Veselības aprūpe ir finansiāli badināta, kopš atjaunotās Latvijas pirmsākumiem.» Asinsvadu ķirurgs Dainis Krieviņš

Ārsts, kurš uz lietām skatās plaši, ar vērienu un – ar nākotnes vīziju.
Anija Pelūde
Anija Pelūde

«Ķirurgi ir ciniski. Mani neinteresē tie 600 pedagogi, kuri nav vakcinējušies un tāpēc paliek bez darba. Pedagogi, kuri negrib vakcinēties, nemīl bērnus. Ejiet prom no sistēmas! Ejiet prom, jo – ja nebūs labo, gudro pedagogu, nebūs arī labo bērnu,» saka asinsvadu ķirurgs, Latvijas Universitātes profesors, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Attīstības biedrības priekšsēdētājs Dainis Krieviņš. Viņš, kurš studējis arī Čikāgas un Stenforda Universitātes Medicīnas skolā ASV un ar savu mērķtiecību doktora grādu ieguvis 31 gada vecumā, bet tagad ir Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis. Ārsts, kurš uz lietām skatās plaši, ar vērienu un – ar nākotnes vīziju.

«No vienas puses, mēs neprotam domāt sapratīgi, bet, no otras, – mēs protam domāt. Līdz ar to esam pārgājuši anarhijā. Mēs neuzticamies speciālistiem, bet uzticamies marginālijām. Latvijā ir ļoti daudz emocionālu cilvēku,» – arī tas ir profesora secinājums, šajā sarunā vētījot Latvijas sabiedrības attiecības ar medicīnu šogad, kovida ēnā.

Projektu «Villas Sarunas» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par Villas Sarunas saturu atbild izdevniecība Žurnāls Santa. #SIF_MAF2021

Izvēlies sev piemērotāko digitālā žurnāla Santa+ abonēšanas plānu un baudi vērtīgu saturu, ko viedo Latvijas labākie žurnālisti un spēcīgas personības.

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē