• Sagatavo ādu gadumijas ballītēm!

    Skaistumkopšana
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    6. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Claudia K/Shutterstock.com
    Ar joni tuvojas karstākais ballīšu laiks. Ja vēlies labi izskatīties, pēdējais brīdis rīkoties. Konsultē dermatoloģe Ināra Stepanova; dermatoloģeMāra Rone-Kupfere; kosmētiķe Ineta Krjučkova.

    Kad var palīdzēt dermatologs?

    Piesaki vizīti pie dermatologa, ja tavam skaistumam traucē problemātiska āda, tās taukošanās, pinnes, komedoni, izsitumu pēdas, nevienmērīga pigmentācija, izteikti pigmenta plankumi, paplašināti asinsvadi sejas ādā, ādas veidojumi, liekais apmatojums uz sejas. Dari to arī tad, ja psiholoģisku diskomfortu rada grumbas, sausa, atslābusi āda, ovāla izmaiņas un dubultzods. 

    • Likvidē lieko. Ļoti daudzas šīs problēmas mēneša laikā var novērst. Pret izsitumiem un alerģiskām izpausmēm var palīdzēt medikamentu terapija ar ārīgi un iekšķīgi lietojamiem preparātiem.

    Ja ir iekaisīga āda, zini, ka nekad nav par vēlu uzsākt ārstniecisku terapiju – pat pēc nedēļas kursa āda izskatīsies labāk.

    Aknes un izsitumu pēdas, netīkamus apsārtumus, pigmentu un asinsvadu plankumus, kapilāru tīklojumu, dažādus ādas veidojumus un lieko apmatojumu ātri un efektīvi var likvidēt ar lāzerterapiju. Dziļai ādas attīrīšanai, izsitumu un to atstāto pēdu mazināšanai, arī ādas nogludināšanai noderīgs var būt arī ķīmiskais pīlings, kas atloba atmirušo šūnu kārtiņu un stimulē jaunu šūnu veidošanos.

    • Atjaunina ādu. Mūsdienu modernie lāzeri un citas tehnoloģijas ātri un efektīvi uzlabo ādas asinsvadu stāvokli, balina pigmenta plankumus, stimulē kolagēna un elastīna sintēzi, uzlabo ādas struktūru, padarot elastīgāku, gludāku, tīrāku un gaišāku.

    Populāra metode ir biorevitalizācija – ar sīkiem dūrieniem ādas virskārtā ievada dažādas aktīvās sastāvdaļas, kas iedarbīgi stimulē ādas funkcijas.

    Dabiska, droša un ļoti efektīva ir autologo jeb savu šūnu terapija, kur injekcijām sejā, kakla, dekoltē zonā izmanto paša pacienta asinis, no kā, speciāli apstrādājot, iegūst šūnas (trombocītus) kopā ar plazmu, olbaltumvielām un vitamīniem, augšanas faktoriem un citām aktīvām vielām. Plazmas injekcijas izmanto aknes, dažādu iekaisumu, ādas izsitumu un rētu terapijā, arī kā dabiskos fillerus.

    Procedūrai ir gan tūlītēja, gan ilgtermiņa iedarbība, jo šūnas aktīvi turpina atjaunošanās procesus.

    Karstākais jaunums ir Holivudas karbonlāzerpīlings, kas zibenīgi iztīra poras, likvidē noguruma pēdas, tonizē ādu, piešķir tai mirdzumu, samazina sīkās grumbiņas.

    • Koriģē sejas vaibstus. Tam visbiežāk izmanto botulīna toksīna injekcijas, kas, mazinot muskuļu aktivitāti, neļauj veidoties grumbiņām pierē un acu zonā. Cīņai ar novecošanās sekām izmanto hialuronskābes fillerus, ar ko aizpilda grumbas, neļaujot tām veidoties dziļāk.

    Filleru injekcijas palīdz atjaunot sejai zudušo apjomu, konturēt vaibstus un veidot izteiksmīgākas proporcijas.

    Kombinējot injekcijas ar citām sejas ādu atjaunojošām metodēm, var iegūt ļoti labu un pārliecinošu rezultātu.

    Kad doties uz skaistumkopšanas salonu

    Ideāli, ja rūpes par savu skaistumu vari uzticēt profesionāļiem salonā, kur manuālo procedūru klāstu papildina arī mūsdienīgas aparātprocedūras. Gan sejas, gan ķermeņa profesionālās procedūras ir ļoti iedarbīgas, pat pēc vienas procedūras efekts ir labi redzams.

    Tāpēc parasti ir pietiekami ar vienu procedūru reizi 7–10 dienās, turklāt katra nākamā procedūra papildina iepriekšējā reizē iegūto rezultātu.

    Kosmētiķe palīdzēs izvēlēties piemērotu procedūru, atbilstoši ādas stāvoklim, tavām vēlmēm un sajūtām, un ieteiks arī ideālo ādas kopšanas rituālu mājās.  

    Skaistumkopšanas stratēģija mājās

    Īpaša palīdzība ādai – serumu kurss

    Serumu kurss pāris nedēļu laikā dod patiešām redzamu un noturīgu efektu, bet pēc četru nedēļu kursa spēj saglabāties pat vairākus mēnešus. Salīdzinot ar krēmiem, seruma (arī koncentrāta, eliksīra, esences) sastāvā ir īpaši augsta aktīvo vielu koncentrācija, kas iekļūst dziļi ādā, tāpēc spēj efektīvi stimulēt šūnu atjaunošanos un palīdz ātri uzlabot ādas stāvokli.

    Lai gūtu maksimāli labāko efektu, serumu piemeklē tieši savas ādas stāvoklim – ar dziļi mitrinošu, anti aging, vitaminizējošu, revitalizējošu, barojošu, pretgrumbu iedarbību utt.

    Piemēram, ja sejas āda ir pelēcīga no ilgstošas uzturēšanās sausā gaisā, siltās, nepietiekami vēdinātās telpās, ādas toņa atsvaidzināšanai un mirdzumam vislabāko efektu sniedz serums ar C vitamīnu. Atjaunojošos, nostiprinošos serumus ar liftinga iedarbību lieto pēc 40 gadu vecuma, pretnovecošanas serumus ne agrāk kā pēc 30, kad sāk parādīties pirmās novecošanas pazīmes.

    Serumus konkrētu ādas problēmu novēršanai – pigmentācijas balināšanai, kairinājuma un apsārtuma mazināšanai, attīrīšanai u. c. – pielāgo ādas vajadzībām.

    Serums ādai ir kā zāles, tāpēc ir svarīgi ievērot ražotāja noteikto lietošanas shēmu, tikai tad var sasniegt labu rezultātu. Serumu var lietot ne tikai uz sejas, bet arī uz kakla un dekoltē zonas ādas.

    Lutinoša masku kūre

    Ja labāk patīk lietot maskas, veic intensīvo sejas masku kūri, liekot masku katru otro vai katru trešo dienu. Ir svarīgi izvēlēties ādas stāvoklim piemērotu masku, tāpēc vienmēr lasi norādes uz etiķetes – mitrinoša, attīroša/pīlinga maska, pretnovecošanas, liftinga, anti aging, modelējoša, vitaminizējoša, drenāžas, balinoša, plastificējošā utt.

    Vari izmantot dažādas maskas, piemēram, vienā reizē klāj mitrinošu, otrā – barojošu/vitaminizējošu masku.

    Labu efektu sniedz multimaskings jeb kombinētās maskas, piemēram, taukainajā T zonā klāj attīrošu masku, kas iztīra poras un noņem spīdumu, uz noslīdējušā ovāla – nostiprinošu masku ar liftinga iedarbību, bet acu zonā – intensīvi mitrinošu masku ar A vitamīnu/retinolu, kas izlīdzina grumbiņas.

    Izlīdzini ādas toni

    Ja psiholoģisku diskomfortu rada nevienmērīgs sejas ādas tonis, raiba āda ar brūnganiem plankumiem, velti šo laiku pigmentācijas balināšanai. Gaiša āda vienmēr izskatās jaunāka un svaigāka.

    Virsējā ādas slānī izveidojušos pleķīšus pakāpeniski var noārdīt ar eksfoliējošu pīlingu, kas noloba ādas virsējo slāni.

    Regulāra ādas virskārtas atjaunošana ar pīlingu palīdz iegūt arī vienmērīgāku ādas toni. Jutīgai, sausai ādai – reizi nedēļā, kombinētai, taukainai ādai intensīvajā kursā to var veikt pat 2–3 reizes nedēļā. Vieglas pigmentācijas mazināšanai var palīdzēt aptiekās un kosmētikas veikalos nopērkamie balinošie līdzekļi un speciālas balinošās sērijas, ko piemeklē pēc ādas stāvokļa un konkrētās vajadzības.

    Kakla un dekoltē zonas ādas skaistumam

    Ķermeņa ādas labsajūta ir ļoti būtiska, par to noteikti ir jāparūpējas, jo īpaši tad, ja gada nogales ballēs piepeši būs jāvelk tērps ar dziļu izgriezumu, bez piedurknēm, arī tad ja iziešanai noskatītā kleita ir drusku par ciešu.

    Reizi nedēļā izbrīvē laiku sevis lutināšanai siltā vannā/dušā/pirtī, lieto ķermeņa skrubi/pīlingu, vairāk uzmanības veltot tieši dekoltē zonai, kaklam, pleciem un rokām.

    Lai āda šajās zonās izskatītos labi, dāsni lieto ķermeņa krēmu vai eļļu, kam piemīt gan barojošs, gan nostiprinošs efekts. Ja kakla un dekoltē zonas āda izskatās sagurusi, veido grumbas, noderīgāks būs līdzeklis, kas paredzēts tieši kakla un dekoltē zonai ar liftinga efektu. Intensīvajā kursā dekoltē zonā vari likt arī serumu/maskas tāpat kā sejai.

    Kompleksas rūpes

    Sejas krāsa un ķermeņa aprises ir būtiski saistītas ar taviem ēšanas un šķidruma lietošanas ieradumiem, kas ietekmē normālas organisma funkcijas. Ir vērts padomāt par atslodzes dienām, šķiedrvielām bagātu uzturu, regulārām fiziskām aktivitātēm un uzturēšanos svaigā gaisā. Katru dienu dzer 1–2 litrus zāļu tējas, lai izvadītos sārņi.

    Papildus vari lietot uztura bagātinātājus, kas paredzēti tieši ādas veselībai un skaistumam.

    Ja traucē kāds lieks centimetrs viduklī vai uz gurniem, regulāri veic problēmzonu masāžu, liec lietā kontrastdušu, ietīšanos, līdzekļus ar ādu drenējošu, savelkošu, modelējošu iedarbību. Labākos rezultātus vienmēr sniedz kompleksa pieeja.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē