• Labākās mājas maskas sejas ādai – tu vari pagatavot pati!

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Pašas gatavotām maskām ir zemāka aktīvo vielu koncentrācija nekā veikalā pirktajām, tāpēc to iedarbība ir daudz maigāka. Toties tu zini, ko liec uz savas ādas, un tavai maskai nav pievienoti dažādi ķīmiski konservanti. 
    • Tonizējoša maska: dabisko kakao pulveri vai kafiju sajauc ar saldo krējumu un klāj uz sejas. Brīnišķīga maska, kas der gan pirms svarīgas iziešanas, gan pēc ballītes. Pirms balles tā ādu padarīs mirdzošāku un gaišāku, savukārt pēc ballītes (labāk ar kafiju) noņems tūsku un atdzīvinās sagurušo ādu. 
    • Atsvaidzinoša maska: jogurts (bez piedevām) un auzu pārslas (milti vai samaltas) vienādās proporcijās, kam pievieno ēdamkaroti medus. Der jebkura tipa ādai, vienkārša un ļoti efektīva.
    • Atjaunojoša maska: sajauc olīveļļu ar jogurtu un kakao. Ja vēlies biezāku konsistenci, pieliec samaltas auzu pārslas. Vērtīga maska vīstošai un jutīgai ādai.
    • Maska sausai, jutīgai, kairinātai ādai: sablendē kāpostu, samaisi ar avokado putriņā. Mitrina, baro un nomierina ādu.
    • Maska pigmentācijas plankumiem: krējumu sajauc ar biezpienu un pāris pilieniem citronu sulas. Balina nevēlamu pigmentāciju, arī tumšos lokus zem acīm, izlīdzina ādas toni. 
    • Maska veselīgam sejas tonim: jogurtu (bez piedevām) sajauc ar sarīvētu burkānu vai sulu, pievieno dažus pilienus eļļas. Attīra, baro, mitrina un piesātina ādu ar karotīnu, kas viegli ietonē ādu.
    • Pretnovecošanas maska: smiltsērkšķus (vai vīnogas) sablendē, lai izšķīst arī kauliņi, jo tie satur augstvērtīgas eļļas, samaisi ar saldo krējumu. Izvada toksīnus, mazina nevēlamu pigmentāciju, pabaro, piešķir jauneklīgu mirdzumu.

    Svarīgi! Masku klāj uz attīrītas ādas. Labākam efektam pirms tam veic arī vieglu pīlingu, lai vērtīgās sastāvdaļas iesūcas dziļāk ādā. Turi 15–20 minūtes – tas ir pietiekams laiks, lai āda vienā piegājienā absorbētu vajadzīgo, tāpēc ilgāk turēt nav jēgas. Masku viegli noņem ar siltu ūdeni, nosusini ādu. Lai ilgāk noturētu iegūto labumu un aizsargātu ādu, vienmēr pēc tam uzklāj mitrinošu krēmu.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē