• Kam jābūt acu krēmu sastāvā?

    Skaistumkopšana
    Sandra Puntule
    Sandra Puntule
    28. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Belinka/Shutterstock.com
    Atkarībā no problēmas, kas jārisina, atšķiras arī ieteicamais krēmu sastāvs. Stāsta dermatoloģe Lauma Valeine.
    • Pret tūsku un tumšiem lokiem aktīvo vielu sastāvā biežāk izmanto zaļās tējas ekstraktu, ginku, kas uzlabo mikrocirkulāciju, mazina šķidruma aizturi un tūsku, mundrumam – kofeīnu, svaigumam – mentolu. Pēdējos gados acu krēmos efektīvi izmanto aļģes, spirulīnu un sēnes (populārākā ir reiši), jo tās nostiprina jutīgo ādu, padara gaišāku un mazina tumšos lokus.

    Ļoti labi iedarbojas dažādi peptīdi – tie nostiprina ādu un veicina kolagēna sintēzi.

    Bieži mazās devās tiek pievienots māls, kam ir savelkošs un prettūskas efekts. Pret tumšiem lokiem – aktīvais skābeklis, arnika un C vitamīns, kas stiprina asinsvadus un padara ādu gaišāku.

    • Nobriedušai ādai paredzētie acu krēmi ar krunciņas izlīdzinošu efektu parasti ir biezāki pēc konsistences, satur hialuronskābi, kolagēnu, dažādus peptīdus, kam ir stimulējoša, atjaunojoša iedarbība, vai arī botulīnam līdzīgu vielu pret acu zonas muskuļu ­aktivitātes radīto krunciņu veidošanos.
    • Pretnovecošanas jeb anti-age acu krēmi ir biezāki, var saturēt skvalānu, kam ir līdzīgs sastāvs mūsu ādas taukiem jeb hidrolipīdu slānītim. Aktīvo vielu klāstā ir A, E vitamīns un retinols, kam ir ļoti intensīvs šūnas atjaunojošs efekts.

    Pēdējos gados daudz izmanto cilmes šūnas, aktuālākais jaunums ir eksosomas, ko izmanto gan dermatoloģijā, gan estētiskajā un reģeneratīvajā medicīnā. Eiropā pieejamos produktos izmantotas augu izcelsmes eksosomas.

    • Ātrie palīgi. Rudens un ziemas sezonā acu zonā var pastiprināties sausums, to rada apkure, vējš, mitrums utt. Tad ieteicams lietot serumus acu zonai ar hialuronskābi un citām mitrinošām vielām. Serumu liek zem acu krēma, tas darbojas tāpat kā odere apģērbam. Pret tūsku labi palīdz arī acu pači no rītiem, tāpat krēms, ja to uzglabā ledusskapī un uzklāj vēsu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē