• Kāds efekts ir vienreiz lietojamai skaistuma maskai?

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Vienreizlietojamo kosmētisko jeb sheet sejas masku klāsts ir tik plašs, ka grūti saprast, kuru iekārot. Kādu tad īsti pirkt, un cik lielu efektu no tās gaidīt?
    • Lai gan pieņemts teikt, ka vienreiz lietojamās ir auduma sejas maskas, tā gluži nav, un šeit slēpjas būtiskas atšķirības. Ir maskas, kas tiešām gatavotas no īpaša, sejai saudzīga auduma, kurš piesūcināts ar aktīvajām vielām.

    Bet ir arī tādas, kas ražotas no īpaša hidrogela un uz ādas izveido tādu kā želejveida struktūru.

    Tie ir tā sauktie pači, ko plaši izmanto ne vien klāšanai uz visas sejas, bet arī atsevišķi uz lūpām, ap acīm, uz kakla, dekoltē zonā.

    Tad, lūk, šīs maskas nodrošina gan aktīvo vielu iedarbību, gan arī vieglu kompresiju, kas mazina tūsku un sniedz liftinga efektu. Starp citu, tās var lietot arī atvēsinātas – efekts no aukstuma būs vēl labāks. 

    • Līdzīgi kā jebkura krēmveida jeb aplicējama sejas maska, arī vienreizlietojamās jeb sheet maskas var iedalīt vairākās grupās pēc efekta, ko tās sniedz.

    To lietošana var būt gan kā ikdienas ādas kopšanas rutīna, gan arī tās var izmantot kādiem specifiskākiem mērķiem, piemēram, liftinga efektam pirms kāda svarīga pasākuma, ādas gaišināšanai utt.

    • Sheet masku īpašā priekšrocība – katra maska atrodas hermētiski slēgtā iepakojumā, tātad varam būs pilnīgi drošas, ka skābeklis klāt nav ticis un aktīvo vielu koncentrācija nav mainījusies. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc vienreizlietojamās maskas ir tik iedarbīgas.
    • Būtiski atrast tieši sev visvairāk piemēroto masku – atbilstoši savam ādas tipam, vecumam, ādas vajadzībām vai efektam, ko vēlamies sasniegt. Ikvienai no mums, jo īpaši tagad, vasarā, ieteicams reizi nedēļā uzklāt mitrinošu masku.

    Jaunākām sievietēm ādas mitrināšanai ļoti labi der arī vienkāršākas maskas par demokrātiskām cenām.

    Ja āda ir taukaina vai kombinēta, vismaz reizi nedēļā vajadzētu lietot attīrošu detox masku. Savukārt nobriedušai ādai vispiemērotākās būs hidrogela maskas. To sastāvā bieži ir arī probiotikas – labās baktērijas, kas nepieciešamas, lai uzturētu normālu ādas mikrofloru, tās palīdz gan ādu nomierināt, gan atjaunot to.

    • Ir maskas, kam pievienoti īpaši un specifiski komponenti. Piemēram, ir burbuļu vai skābekļa efektu radošās maskas (bubble mask), kas pēc uzlikšanas burbuļo.

    Šādas sejas maskas nav iespējams nopirkt ne bundžiņās, ne tūbiņās, jo šo tehnoloģiju var īstenot tikai tad, ja maska ir vienreizējā iepakojumā.

    • Nereti iepakojumā, kad maska izņemta, vēl paliek pāri šķidrums. Arī to var izmantot – izspiežot uz maskas, kad tā jau uzlikta, vai arī uzklājot uz kakla, uz dekoltē zonas ādas, uz rokām. Ja iepakojumā ir palicis pavairāk šķidruma, masku pat var izmantot otrreiz – pēc lietošanas tā jāsaloka, jāieliek atpakaļ iepakojumā, paciņa jāaizver, jānoliek ledusskapī, un nākamajā dienā var lietot vēlreiz.
    • Ja maska ir sejas kopšanas rituāla regulāra sastāvdaļa, tad vislabāk to likt uz sejas vakarā, kad vairs nekur nebūs jāiet, lai aktīvās vielas vēl vairākas stundas varētu palikt uz ādas. Bet, ja maska vajadzīga, lai īpaši labi izskatītos, vai jāpanāk liftinga vai prettūskas efekts, tad maska jāliek pirms pasākuma.

    Aktīvās vielas, kuras vērts meklēt maskās

    • Mitrināšanai/sīko krunciņu aizpildīšanai – hialuronskābe.
    • Ādu attīrošs jeb detox efekts – ogle/skābeklis, burvju lazdas (hamamelis) ekstrakts, niacinamīds.
    • Ādas gaišināšanai/toņa izlīdzināšanai – skābekļa burbuļi, arbutīns, C vitamīns, lakricas saknes ekstrakts.
    • Liftinga jeb savelkošs efekts – kolagēns, peptīdi, aļģes, zīda ekstrakts, gliemju ekstrakts, bišu inde, zelts.
    • Prettūskas efekts – pētersīļa, kosas, artišoka ekstrakts, kofeīns, K vitamīns.
    • Nomierinošs, mīkstinošs efekts – termālais ūdens, minerālvielas, B3 un citi vitamīni, Centella asiatica ekstrakts, argāneļļa, hohobas eļļa.
    • Probiotikas, kas atjauno ādas barjeru, mikrobiomu, – bifidobaktērijas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē