• Kā darbojas tā dēvētās detoksa tējas?

    Uzturs un diētas
    Santa.lv
    Santa.lv
    7. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Anna mums jautā: mana draudzene regulāri pērk un dzer detoksa tējas, lai izvadītu no organisma visas indīgās vielas un kļūtu slaidāka. Sakiet, lūdzu, vai tā tiešām notiek?

    Visbiežāk šīs tējas darbojas kā urīndzenošs līdzeklis, pastiprināti izvadot no organisma šķidrumu. Uz paciņām rakstīts, ka tēja jādzer regulāri, piemēram, trīs reizes dienā. Un, jo vairāk dzersim, jo (loģiski!) vairāk šķidruma būs jāizvada no ķermeņa.

    Rezultātā rodas iluzora svara samazināšanās – tā notiek uz zaudētā šķidruma, nevis reālās tauku masas rēķina.

    Turklāt, ja cilvēkam ir hroniskas slimības, piemēram, problēmas ar aknām, nierēm, sirds mazspēja, papildus šķidrumu uzņemt nebūtu vēlams, jo ir tūskas jeb šķidruma aiztures risks organismā. Īpaši jāuzmanās, ja tā dēvētās detoksa tējas pasūtītas kādā ārzemju internetveikalā un nav reģistrētas Latvijā, līdz ar to nav zināma ne to izcelsme, ne ietekme uz organismu un veselību.

    Patiesībā tādu pašu efektu varam panākt, arī dzerot parastu tēju, ūdeni vai bērzu sulu. Taču ar daudzumu arī tad pārāk aizrauties nedrīkst – ilgstoši lietojot šķidrumu lielās devās, no ķermeņa var izskalot arī vērtīgās un organismam nepieciešamās minerālvielas, turklāt tā var būt pārāk liela slodze nierēm.

    Labs rādītājs, pēc kura varam spriest, vai ūdens, tējas un šķidruma daudzums, ko uzņemam dienā, ir optimāls, ir urīna krāsa – tam jābūt gaiši dzeltenam un dzidram.

    Pārdošanā ir arī uztura bagātinātāji, kuru sastāvā ir nešķīstošās šķiedrvielas, kas darbojas kā zarnu tīrītāji, neuzsūcoties un izejot cauri gremošanas traktam. Tā kā šos produktus rekomendē lietot bieži, tas ir diezgan dārgs prieks. Līdzīgu efektu vari iegūt, nopērkot parastās kviešu klijas un pievienojot tās putrai, glāzei kefīra vai kādam citam ēdienam. Klijas nodrošina ilgstošu sāta sajūtu un arī darbojas kā zarnu trakta birste.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē