• Idejas relaksējošai vannai kā spa salonā

    Labsajūta
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Ziema ir laiks, kad biežāk izjūtam nogurumu, enerģijas trūkumu, miegainību un bezspēku. Lielisks palīgs noguruma atvairīšanai ir ūdens procedūras, piemēram, iešana vannā.

    3 ieteikumi, kā atjaunot spēkus relaksējošā vannā

    • Sagatavo relaksējošu vannu! Vispirms ar ūdeni piepildītā vannā ieber 300 gramus jūras sāls, pēc tam pielej litru piena, kam pievienoti 10 pilieni lavandas ēteriskās eļļas. Tad vannai pievieno 200 gramus medus. Pēc 10 minūšu relaksācijas šādā vannā ne vien nogurums būs pārgājis, bet arī āda būs kļuvusi svaiga un maiga.

    Zini! Lavandas eļļas vietā vari izvēlēties arī salvijas, ģerānijas vai kādu citu ēterisko eļļu.

    • Citā vakarā pagatavo novārījumu vannai ar ārstnieciskajiem augiem – 100–150 gramus kaltētu augu aplej ar 3 litriem verdoša ūdens un vāri aptuveni 15 minūtes. Nostādini un paturi aptuveni 1 stundu slēgtā traukā, pēc tam izkās un pievieno ūdenim vannā. Ideāli augi šādai vannai ir, piemēram, kumelītes vai liepziedi. Augu ārstnieciskās vielas, nokļūstot caur ādu organismā, uzlabo pašsajūtu un nostiprina veselību.

    Zini! Lai pārāk nenoslogotu sirdi, vannā nevajag uzturēties ilgāk par 25–30 minūtēm, un to vēlams darīt pirms gulētiešanas.

    • Vari pagatavot vannu arī ar ēterisko eļļu piedevām! Vispirms izvēlies sev tīkamāko ēterisko eļļu vai dažādu eļļu kombināciju. 8–10 pilienus izvēlētās ēteriskās eļļas pievieno vannai, īsi pirms tā gatava. Izvēloties ēteriskās eļļas, ņem vērā savas vēlmes un smaržas receptorus, jo tie visnekļūdīgāk pateiks, kas tev šajā brīdī visvairāk nepieciešams.

    Zini! Tīra ēteriskā eļļa nešķīst ūdenī, tāpēc pirms pievienošanas vannai sajauc to ar pienu vai olīveļļu.

    Kā pagatavot aromātisku vannas sāli

    Nepieciešami aptuveni 250 grami jūras sāls, 2–3 ēdamkarotes kaltētu augu un 30–40 pilieni ēteriskās eļļas (vari izmanot vienu eļļu vai kokteili no vairākām eļļām). Papildus var pievienot arī augu eļļu, kas mīkstinās un pabaros ādu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē