• 12 lietas, kam jābūt tavā kosmētikas plauktiņā

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: New Africa/Shutterstock.com
    Iespējams, esi pārliecināta, ka tev nevajag neko citu kā vien lūpukrāsu un varbūt arī vēl skropstu tušu. Taču mūsdienās dekoratīvās kosmētikas produkti piedāvā tik daudz iespēju, ka ir tomēr vērts pamēģināt! 
    • Praimeris jeb grima bāze

    Tas ir kā gruntējums sejas ādai, kas izlīdzina sejas toni un padara ādu gludāku. Kosmētikas produkts, ko daudzas ignorē, jo uzskata par lieku. Velti!

    Ja uz ādas ir pareizi uzklāta bāzes kārtiņa, tonālais krēms klājas daudz vieglāk un līdzenāk.

    Tāpat arī vaigu sārtums un izgaismotājs labāk klājas un ilgāk turas, ja grima pamatā ir bāze jeb praimeris.

    Zini! Ja gadījies nopirkt tonālo krēmu, kas tev nepatīk, jo klājas nevienmērīgi vai izskatās nedabiski, praimeris var izrādītes īsts brīnumlīdzeklis – komplektā ar to arī netīkamais tonālais krēms var izrādīties pavisam labs.

    • Tonālais krēms

    Izvēloties tonālo krēmu, pievērs uzmanību tā tekstūrai. Ja tev ir taukaina āda, labāk derēs matēts tonālais krēms. Ja āda ir sausa vai kombinēta, iegādājies produktu ar mitrinošām sastāvdaļām. Un, protams, tonis!

    Pat ja šķiet, ka esi atradusi sev vispiemērotāko, tomēr nesteidzies to uzreiz pirkt!

    Palūdz pārdevējai testeri un izmēģini – tikai tad, kad tas uzziests uz ādas un izskatās, kā radīts tev, vari būt pilnīgi pārliecināta, ka šis tonis tiešām ir īstais. 

    • Konsīleris jeb korektors

    Līdzeklis, kas palīdz nomaskēt ādas nepilnības. Palīdzēs tikt galā ar problēmām, kuras novērst tonālajam krēmam nav pa spēkam, – nomaskēs pigmenta plankumus, ādas apsārtumu, izlīdzinās ādas toni ap acīm. Ieteicams uzklāt uz ādas ar sūklīti vai otu, bet tikpat labi vari to darīt vienkārši ar pirkstiem.

    • Pūderis

    Samtains nobeiguma akcentiņš, kas noslēdz darbu, ko paveikuši praimeris, tonālais krēms un konsīleris, un nostiprina efektu. Pūderis jāuzklāj ar apļveida kustībām, izmantojot lielo, pūkaino otu.  

    • Vaigu sārtums vai bronzeris

    Acumirklī piešķir sejai svaigumu un noslēpj noguruma pēdas. Ļoti svarīgi ir atrast tieši tādu toni, kas atbilst tavam dabiskajam sārtumam. Un – atbilstoši pašreizējām modes tendencēm – vari nebaidīties pārspīlēt, sārti vaigi ir modē!

    • Izgaismotājs jeb hailaiteris

    Āda, kas dabiski mirdz, izskatās pievilcīgāka un veselīgāka. Un labi, ka šo dabisko (it kā) mirdzumu iespējams iegūt arī ar kosmētikas līdzekļa palīdzību!

    Uzklāj izgaismotāju acu iekšējos kaktiņos, uz pieres apakšējās daļas starp uzacīm, uz zoda un vaigu daļā (virs vaigu sārtuma līnijas), pavisam nedaudz arī virs augšlūpas. Ja uzklāsi hailaiteri zem uzacīm un tuvāk uzacu nobeigumam, tas palīdzēs vizuāli atvērt acis.

    • Acu ēnas

    Ikdienā par pamatu izmanto gaišākus toņus: kafijas, persiku, nude, pelēkus, rožu. Ikdienā ieteicams izvēlēties matētas ēnas, bez spīduma. Ērti ir izmantot toņu paleti.

    • Tumšs zīmulis vai laineris

    Tas nepieciešams, lai akcentētu acis. Izteiksmīgāku efektu varēsi panākt, izmantojot laineri, bet, ja nav pieredzes, vieglāk būs darboties ar zīmuli. Uz augšējā plakstiņa svītru mēģini vilkt pēc iespējas tuvāk skropstu līnijai. Ja nobeigumā līnija kļūst platāka, tas liks acīm izskatīties lielākām un izteiksmīgākām.

    • Skropstu tuša

    Svarīgi ir atrast tādu, kas nesaķep, bet vienmērīgi pārklāj skropstas. Kā pareizi krāsot? Ar zigzaga kustībām no labās puses uz kreiso.

    • Uzacu zīmulis vai ēnas un kopjoša ķemmīte

    Skaisti veidotas uzacis ir ļoti svarīga, ja ne svarīgākā grima sastāvdaļa. Vislabāk izvēlēties ūdensnoturīgu zīmuli, kas neizsmērējas un nenomazgājas arī slapja sniega laikā.

    • Lūpu zīmulis

    Vienlaikus veic vairākus svarīgus uzdevumus: modelē lūpu formu, izveido skaidru un skaistu kontūru, paildzina lūpukrāsas noturīgumu. Zīmuļa tonim jāsakrīt ar lūpukrāsas toni.

    • Lūpukrāsa

    Grima pēdējais posms (vari izvēlēties arī balzamu vai spīdumu). Īsto lūpukrāsas toni izvēlēties nav vienkārši, īpaši, ja vēlies lūpas krāsot košas.

    Mazliet vienkāršāk ir neitrālajiem maigi rozā toņiem, tie ļoti labi piestāv ikdienas grimam.

    Un atceries – tumša lūpukrāsa vizuāli padara lūpas plānākas, āda izskatās bālāka!

    Padoms. Ja vēlies noturīgu grimu visai dienai, pamēģini fiksatoru. Izsmidzini līdzekli uz sejas, atstāj kādas 10–15 minūtes.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē