• 10 ieteikumi, kā cīnīties ar celulītu

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Yulia Prizova/Shutterstock.com
    Celulīts ir ne tikai diez ko neglīts, tas var liecināt arī par to, ka organismā ne viss ir kārtībā ar limfas plūsmu, un tas var būt priekšvēstnesis dažādām kaitēm.
    1. Rītu ieteicams sākt ar kontrastdušu – tā palielina muskuļu tonusu, elastību, veicina asins cirkulāciju.
    2. Tūlīt pēc kontrastdušas norīvējies ar dvieli, stimulējot sasilšanas procesu. Pēc tam veic aptuveni 10 minūšu ilgu pašmasāžu. Var izmantot cimdu no īpašām šķiedrām vai ņemt palīgā linu dvieli. Masāžu veic ar apļveida kustībām, kas vērstas sirds virzienā.
    3. Pēc masāžas lieto pretcelulīta krēmu. Izvēlies tādu, kura sastāvā ir kofeīns, gumijkoka ekstrakti, gaišzilais māls, A, E un C vitamīns, priežu un bērzu ekstrakti, mentols, eikalipts, fitoestrogēni un dažādi mikroelementi.
    4. Vienu vai divas reizes nedēļā celulīta skartās zonas kārtīgi jānoberž ar skrubi.
    5. Viens no iemesliem, kādēļ celulīts kļūst redzams, ir pārmērīgi sausa āda, tāpēc tā regulāri jāieziež ar mitrinošu krēmu vai eļļu.
    6. Svarīgi ir izdzert pietiekami daudz ūdens – ūdens pudele vai glāze vienmēr jātur pa rokai.
    7. Nepieciešamas fiziskās aktivitātes – var skriet, nūjot, vingrot, lēkāt ar lecamauklu, braukt ar divriteni, kaut vai kārtīgi izstaigāties. Tā kā celulīta veidošanās saistīta arī ar stresu, labi apgūt kādu sev piemērotu relaksācijas metodi – jogu, meditāciju u. tml.
    8. Atsakies no produktiem, kuru sastāvā ir mākslīgie saldinātāji, krāsvielas un aromatizētāji, un no dzērieniem, kuriem pievienots daudz cukura. Celulīta veidošanos veicina cigaretes, alkohols un kafija.
    9. Būtu labi reizi nedēļā apmeklēt pirti un kārtīgi nopērties. Pirts laikā paātrināsies vielmaiņa, līdz ar sviedriem no organisma tiks izvadīti arī liekie toksīni.
    10. Ieteicamas regulāras vannas ūdenī, kam pievienots puskilograms jūras sāls un ēteriskās eļļas, kas palīdz cīnīties ar celulītu: greipfrūta, apelsīna, citrona, ingvera, raudenes, fenheļa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē