Ziemassvētku augļu riekstu kūka

Reklāmraksts
Dagnija Zīverte
Dagnija Zīverte
27. novembris, 2020
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Matīss Markovskis
Neparastie apstākļi, kādos šobrīd dzīvojam, nekādi nav mazinājuši mūsu vēlmi savos kulinārajos atklājumos dalīties ar mūsu lasītājiem. Tāpēc, decembra svētkus ieskandinot, kopā ar Annu Pannu un mūsu nu jau iemīļoto vācu zīmolu Dr. Oetker veicām garšīgu eksperimentu – mūsu pirmo attālināto meistarklasi.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
1 vērtējums
5/5

Mums gāja feini, bija prieks datora ekrānā redzēt mūsu lasītājus rosāmies savās virtuvēs, un prieks par izrādīto interesi un jautājumiem. Tāpēc šādas meistarklases turpmāk rīkosim vēl! Bet tiem, kam šoreiz neizdevās piedalīties, dāvinām meistarklasē pagatavotās svētku kūkas recepti!

1. Katlā liek žāvētos augļus. Pārlej ar ūdeni tā, lai augļi pilnībā nosegti, un uzvāra. Ļauj ievilkties 30 minūtes. Ūdeni nolej.

2. Trešdaļu augļu sablendē, raugoties, lai iegūtā masa ir iespējami viendabīga.

3. Lielā bļodā ar miksera palīdzību puto sviestu kopā ar cukuru. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas.

Svarīgi olas pievienot pa vienai, nevis visas reizē, citādi sviesta masa saiet ziediņos – un nav tik viendabīga.

4. Bļodā ar iegūto masu klāt piesijā miltus, garšvielas, cepamo pulveri un mandeļu miltus. Rūpīgi sajauc.

5. Visbeidzot pievieno riekstus, iemaisa gan sablendētos, gan veselos augļus.

Mandeļu vietā var izvēlēties arī citus riekstus – piemēram, pekanriekstus, lazdu riekstus, valriekstus vai citus. Ja izvēlaties lazdu riekstus, tos noteikti vajadzētu nomizot un arī viegli apgrauzdēt.

6. Krāsni sakarsē līdz 170 grādiem. Cepamo formu (diametrs 24–26 cm) izklāj ar cepampapīru. Maliņas iesmērē ar sviestu. Formā lej mīklu, liek krāsnī un cep apmēram stundu.

Krāsns temperatūra norādīta bez ventilatora. Ja cepsiet ar ventilatoru, klāt jāpierēķina vēl aptuveni 20 grādi.

7. Pēc cepšanas kūkai ļauj atdzist. Pa to laiku pagatavo pildījuma krēmu, maskarponi un marcipānu sajaucot ar mikseri. Nesatraucieties, ja marcipāna gabaliņus maisot neizdodas pilnībā izšķīdināt.

8. Pagatavo kūkas pārklājumu, marcipānu samīcot ar izvēlēto pārtikas krāsu un vienmērīgi izrullējot.

Krāsvielu marcipānam pievieno pamazām, pa pilienam, pakāpeniski iegūstot vēlamo toni. Ja pievieno divas vai trīs dažādas krāsas, var iegūt krāšņu marmora efektu. Te svarīgi nepārcensties ar masas mīcīšanu, lai visas krāsas nesaiet vienā neskaidrā tonī.

9. Atdzisušo kūku horizontāli pārgriež uz pusēm un vidū ieklāj krēmu.

Pirms krēma ieklāšanas svarīgi kūkas pamatni pilnībā atdzesēt, citādi krēms tajā uzreiz izkusīs.

10. Kūku no ārpuses pārklāj ar marcipāna kārtu. Rīkojas uzmanīgi un veikli, cenšoties marcipānu nepārplēst.

Pirms pārklāšanas ar marcipānu no kūkas virsmas ar asu nazīti uzmanīgi noņem nelīdzenumus. Marcipāna kārtu vieglāk pārcelt ar plāna dēlīša palīdzību.

11. Rotā ar izvēlētajiem dekoriem.

Tikai mazliet fantāzijas un plašais Dr. Oetker dekoru klāsts padarīs Jūsu konditorejas izstrādājumus neatkārtojamus un neaizmirstamus – no cukura pērlītēm, šokolādes dekoriem, līdz dažādu krāsu glazūrām un glazūras zīmuļiem, kas bez liekas piepūles palīdzēs uzburt greznus rotājumus.

 

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+