• Augulis Zemessardzei veltījis 28 gadus

    Zemessardze
    Zane Piļka- Karaļeviča
    17. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Šonedēļ 16. martā bijušais labklājības ministrs Uldis Augulis nosvinēja 50. jubileju. «Nekādas dzīres nav plānotas. Pirmkārt, nav īstais brīdis, kad kaimiņvalstī notiek karš. Otrkārt, gadu skaitļiem uzmanību nepievēršu,» pagājušajā nedēļā teica viņš. Pusi mūža Augulis veltījis arī Zemessardzei.

    «Aktīvs zemessargs biju no agras jaunības. 1990. gadā beidzu vidusskolu un uzreiz iestājos Zemessardzē. Klasē bijām 16 puiši un 4 meitenes, un toreiz uz patriotisma viļņa zemessargos stājās lielākā daļa čaļu,» stāsta Uldis Augulis. «Mēs bijām jauni, un, ja valstī nekas nebūtu pamainījies, būtu iesaukti padomju armijā. Tāpēc nebija divu domu, ka jāstājas Latvijas armijā, Zemessardzē,» atminas viņš.

    Šobrīd Uldis Augulis ir atvaļināts zemessargs. «Nolēmu vairāk nepagarināt līgumu. Ilgus 28 gadus šai valstij jau biju atkalpojis. Jādod ceļš jaunajiem,» atzīst Saeimas deputāts. «Laiku, ko pavadīju Zemessardzē, uzskatu par ļoti vērtīgu. Daudz ko esmu apguvis. Esmu bijis mācībās arī ārpus Latvijas,» stāsta Augulis.

    Ja Latviju apdraudētu ienaidnieks, politiķis nedomājot dotos kaujā. «Darītu visu, ko komandieris liktu. Protams, situācija ir sarežģītāka, kad esi viena no augstākajām valsts amatpersonām. Bet es neizvairītos no kara!

    Ņemtu rokās ieroci un aizstāvētu savu zemi. Esmu apmācīts pildīt dažādas funkcijas – varētu būt gan izlūks, gan spētu ar granātu mest,» saka viņš.

    «Priecē, ka tagad pastiprinājusies interese par Zemessardzi, un patriotisms jaunajos cilvēkos ir dzīvs. Manuprāt, katram puisim jāiziet mācības, lai saprastu, kā patrona ierocī jāieliek, kā tas vispār šauj, kā paslēpties no ienaidnieka, kā orientēties. Lai krīzes situācijās cilvēki zinātu, ko darīt. Agrāk skolās bija militārā mācība un civilā aizsardzība. Būtu lietderīgi šādas stundas skolās atkal ieviest,» spriež Augulis.

     

    Kādi vēl slaveni vīrieši jau vairākus gadus dien Zemessardzē, lasi šīs nedēļas žurnālā «Privātā Dzīve».

    • Raimonda Paula sieva pārcietusi operāciju. Maestro izstāsta, kas noticis 
    • Benzīna cenas uzlēkušas debesīs. Vai ministri un deputāti atteiksies no automašīnām. Kariņš: Braucu ar riteni un iesaku arī citiem. Petraviča: Valdība dzīvo uz citas planētas
    • Kā dzīvot tālāk? Jūlijs Krūmiņš iekonservē Baltezera villu. Imantam Stradam 72 stundu izdzīvošanas soma jau sakrāmēta
    • Vai Juris Jurašs jau šonedēļ būs mājās no kara? Ko par to visu domā bijusī sieva
    • Seriāla Nemīlētie zvaigzne Košins nosvin kāzas
       
    Privātā Dzīve nr11

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē