• Slēpotāja Eiduka sāpīgi pārdzīvo tēta nāvi: Nav dienu, kad es par viņu nedomātu

    Slavenības
    Gita Vīksne
    29. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Patrīcija un viņas tētis Ingus Eiduks filmā.
    Foto: Kadrs no filmas "Patrīcija"
    Patrīcija un viņas tētis Ingus Eiduks filmā.
    Martā kinoteātros nonākusi dokumentālā filma «Patrīcija», kas stāsta par Latvijas labāko slēpotāju Patrīciju Eiduku. Tajā redzams arī sportistes mirušais tēvs. Redzot šos kadrus, kuplā septiņu bērnu ģimene nespēja valdīt asaras.

    «Par to visvairāk baidījos, kā būs redzēt filmā tēti dzīvu, dzirdēt viņa balsi,» pēc filmas noskatīšanās žurnālam «Privātā Dzīve» ar asarām acīs sacīja Latvijas labākā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka. Pirms divarpus gadiem viņas tēva un trenera Ingus Eiduka dzīvību paņēma Covid-19. «Bija pilns emociju virpulis. Lai gan esmu cilvēks, kas vienmēr cenšas turēties, šajā filmā bija brīži, kad to vairs nespēju, ļāvos emocijām un mazliet arī paraudāju. Pēc tam kļuva vieglāk,» atzīst Patrīcija.

    «Visvairāk man tēta pietrūkst grūtajos brīžos, jo tieši tad viņš vienmēr ir bijis mans lielākais atbalsts.

    Gan pieņemot lēmumus, gan piedaloties sacensībās. Īstenībā visa mana dzīve ir viena liela lēmumu pieņemšana. Nav dienu, kad es par viņu nedomātu. Katru dienu tētis ir manā prātā. Teikšu godīgi – vieglāk nekļūst,» atklāta ir Eiduka.

    Tagad mamma ir Eiduku kuplās ģimenes stiprais balsts.
    Tagad mamma ir Eiduku kuplās ģimenes stiprais balsts.

    Noskatoties filmu, viņu pārņēmusi izjūta, ka tajā pateikts par daudz. Filmā atainotas gan sporta aizkulises, kurās lietas arī gaužas asaras, gan tēva bēres, pēc kurām Patrīcijai bija jāsāk slēpošanas sezona. «Kad filmu sāka uzņemt, man bija 18 gadi. Tolaik šķita, ka esmu pieaugusi, saprotu, ko runāju un daru. Tagad saprotu – toreiz biju tik jauna un maza,» atzīst distanču slēpotāja, kura 1. februārī nosvinēja 24. dzimšanas dienu.

    Tagad sportā viņai līdzās uz pārmaiņām ir brālis Valts un draugs Uldis. «Man ir seši brāļi Kaspars, Valts, Krists, Nils, Ralfs un Edijs. Pieci šodien ir kopā ar mani,» pirmizrādē atklāja sportiste. Par spēcīgāko cilvēku ģimenē Patrīcija uzskata mammu Anitu. «Viņa vienmēr ir bijusi mans atbalsts, palīdzējusi itin visā. Paldies viņai par to. Īpaši šobrīd, kad nav tēta. Viņa ir tik ļoti spēcīga,» nosaka sportiste.

    Vairāk lasi un skati žurnālā «Privātā Dzīve»!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē