• Skandalozais mācītājs Mediņš beidzot runā: «Mani brīdināja, ka noraks!»

    Slavenības
    4. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mācītājs Andrejs Mediņš
    Foto: F64
    Mācītājs Andrejs Mediņš
    «Paldies visam, kas notika – tā man bija laba reklāma,» uzskata Bruknas kopienas vadītājs. Pirms diviem gadiem priesteri, kuru cildināja sabiedrībā zināmi ļaudis, vainoja iespējamā vardarbībā pret bērniem. Tagad par viņu uzņemta filma.

    «Neko no tā, ko daru, es nedaru ne kamerai, ne tāpēc, lai cilvēki mani vērtētu. Visu daru debesīm,» dokumentālās filmas «Gruvešu pārveidotājs pirmizrādē, kas novembrī notika kinoteātrī K. Suns, sacīja katoļu priesteris Andrejs Mediņš.

    Pirms diviem gadiem ap Mediņa vārdu raisījās milzu skandāls. Bija apsūdzības iespējamā fiziskā un emocionālā vardarbībā pret bērniem, kas uzturējās viņa vadītajā Bruknas kopienā. Andrejam pārmeta bērnu nodarbināšanu pārāk ilgā un smagā darbā, nepaklausīgo sodīšanu ar ēdiena un pat ūdens ierobežošanu. Nepilnu gadu Bruknas kopienā izmeklēšanu veica Valsts policija. Kriminālpārkāpumus nekonstatēja, un pērnā gada sākumā lietu slēdza. «Viss noslēdzās ar nulli, ar neko, jo nekā jau arī nebija,» PDz sacīja Mediņš.

    Gandrīz divus gadus viņš par šo notikumu klusēja, un beidzot ir gatavs runāt. «Toreiz apzināti neielaidos diskusijās. Ieteiktu to jebkuram, kurš nonāk līdzīgā situācijā, jo uzskatu – ir muļķīgi attaisnoties, kaut ko pierādīt un atbildēt par lietām, kuras cilvēkiem nav nekādas vēlmes mēģināt saprast.

    Tas vienkārši bija pasūtījums,

    mani toreiz vajadzēja norakt, un es arī zinu, kurš aiz tā visa stāv,» pauda Andrejs. «Vienā no savām lekcijām Turībā aizskāru lielu politisku grupējumu. Jau toreiz man pienāca klāt cilvēks un brīdināja, ka es tikšot ātri vien norakts. Nepagāja ilgs laiks, un tas viss sākās… Žēl, ka tik daudzi uz to pavilkās.»

    Uz jautājumu, kādi pakāpumi viņa darbā tika atrasti, Andrejs sacīja: «Vienīgais, ko viņi man uzrakstīja – ka alkoholiķu vide neesot piemērota bērniem un pusaudžiem, kas tolaik pie mums dzīvoja. Nu, Dievs ar viņiem! Jebkurā gadījumā – paldies visam, kas notika. Tā bija man laba reklāma. Joprojām daudzi valsts ierēdņi, kas netiek galā ar dažādām situācijām, zvana tieši man.»

    Vaicāts, vai izmisušie vecāki, kas netiek galā ar atvasēm, vēl aizvien var vest bērnus uz Bruknas kopienu, Mediņš atbildēja: «Šādu pakalpojumu šobrīd vairs nesniedzu, un diez vai kādreiz sniegšu. Ir dažādas nometnes, kurās palīdzu kā lektors. Sniedzu konsultācijas vecākiem, jo pamatā problēma jau nav pusaudžos. Problēma ir pieaugušajos, un daudz laika veltu tieši viņiem. Palīdzu atrast vecākiem ceļu pie savām atvasēm. Mēs šobrīd esam ļoti slimā sabiedrībā ar slimām vērtībām un priekšstatiem. Izzudušas tādas elementāras lietas kā svētums, cieņa, apzināšanās, kas īsti esmu. Baznīca vienmēr ir atvērta, un es tur esmu satiekams. Un uz to brauc arī daudzi jaunieši,» norādīja Mediņš.

    Priesteris atzina, ka Bruknas muižas telpas pieejamas arī svinību rīkošanai: «Ikviens, kas vēlas, tur var svinēt gan jubileju, gan kāzas.» Vaicāts, vai svinībās galdā celt ļauts arī grādīgos dzērienus, kas Bruknā rīkotajos labdarības koncertos allaž bijuši tabu, Mediņš pasmaidīja: «Protams, un es noteikti lūgšu, lai man dod iespēju pateikt tostu!»

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Kaspars Roga pametis Latviju. Prāta vētra: Viņam vajag pabūt vienam…
    • Trakas lietas! Saeimā pieņem darbā raganu.
    • Spēlmaņu nakts aizkulises: Zvīgulim jauna mīla, Vāne ierodas viena, Laizāns līksmo ar daiļu blondīni.
    • Brunču mednieks Brēmanis savaldzinājis skandalozo deputāti Grevcovu.
    • Kā Kulakovs pie Bruknas Mediņa ārstējās no dzeršanas.
    Privātā Dzīve nr48

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē