• Šamanis Ivo Puriņš atklāj pārsteidzošus faktus par Krievijas ekstrasensu šova aizkulisēm

    Slavenības
    Gita Vīksne
    3. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: DMITRIJS SUĻŽICS (F64)
    Latviešu šamanis pēc dalības Krievijas TV Ekstrasensu cīņu 20. sezonā uzsver, ka kaimiņvalstī guvis milzu pieredzi, un atklāj pārsteidzošus faktus, kurus šova skatītājiem neparādīja.

    Grāmatu izlasa, uz brīdi paturot starp plaukstām

    Ekstrasensu cīņām pagājušajā rudenī filmēja jau 20. sezonu, un atlase jubilejas reizē bija vērienīga – ekstrasensus meklēja ne tikai bijušajā Padomju Savienības teritorijā, bet arī aiz tās robežām. No 12 dalībniekiem divi pārstāvēja Latviju – šamanis Ivo Puriņš un Sergejs Astafjevs, kurš sevi dēvē par Dakteri Maiklu.

    «Es gan esmu pirmais Latvijā dzimušais un augušais cilvēks, kas piedalījās Ekstrasensu cīņās,» par sevi teic Ivo, kuram šovā izdevās noturēties ilgāk par Dakteri Maiklu.

    «Filmēšana sākās pagājušā gada augustā un man ilga līdz pat novembrim. Šovā iepazinos ar visiem dalībniekiem un varu droši apgalvot – cilvēki, kas tajā piedalās, nav aktieri. Visi bija ar fantastisku dzīves pieredzi.

    Ar šova uzvarētāju Dmitriju Matvejevu trīs dienas es nodzīvoju vienā viesnīcas numuriņā. Reiz viņš paņēma manu grāmatu, brīdi paturēja to starp plaukstām un izstāstīja, kas tajā rakstīts, kā arī precīzi izklāstīja, kā tā tapusi. Jāatzīst, viņš latviešu valodā sarakstīto grāmatu nebija pirms tam lasījis. Kā to var zināt? Tāpēc jau viņš arī ir šī šova uzvarētājs!» uzsver Ivo.

    Šokā, ka slavina sērijveida slepkavu

    Šamanis uzsver, ka šovā nevarēja uzvarēt, jo pats sevi par ekstrasensu neuzskatu.

    «Lai pastāstītu kaut ko, man vajag zināt datumus. Šovā man tos nedeva. Es par to pat uztaisīju skandālu – sašutis jautāju, kāpēc nedod datumus, jo es strādāju tieši ar tiem.»

    «Esmu dienu salicējs. Šova veidotāji mani ignorēja, jo visiem noteikumi esot vienādi, tādēļ man datumus nedeva,» atminas Ivo.

    «Bija vēl viens uzdevums, par kuru es uztaisīju lielu skandālu. Pieskaroties ar roku fotogrāfiju otrai pusei, biju jāpasaka, kas uz tām redzams. Vienā bildē bija sērijveida slepkavas Čārlza Mensona seja. Vai tiešām visā pasaulē nav neviena daudzmaz normāla personāža, ka jāliek ko tādu? Šova veidotāji uzskatīja, ka skatītājiem šāda čerņuha iešot pie sirds,» stāsta Ivo.

    Šova veidotāji vēlējušies sanaidot dalībniekus

    Puriņš atzīst, ka šova veidotājiem bija savs scenārijs, kurā viņi ar dalībniekiem rīkojās kā ar šaha figūriņām. «Viņi gribēja mūs parādīt kā konkurentus, centās izspēlēt dažādus knifus, lai mūs sanaidotu. Tā kā šovā piedalījās cilvēki, kas sevi dzīvē jau ir realizējuši, šādās bērnu spēlītēs neviens neiesaistījās,» atminas Ivo.

    Taujāts, vai gribētu izmēģināt spēkus arī Ekstrasensu cīņu 21. sezonā, latvietis pavēsta: «Man šāda plāna pat nevar būt, jo ar šova veidotājiem esmu parakstījis līgumu – turpmākos trīs gadus nedrīkstu piedalīties nevienā citā šovā, kas saistīts ar ekstrasensiem.» Ivo atzīst, ka šāds līgums mazliet sasienot rokas, taču šovā gūtā pieredze visu atsverot.

    Uzziņai!

    53 gadus vecais Ivo Puriņš bija vecākais Ekstrasensu cīņu 20. sezonas dalībnieks. Jaunībā viņš strādāja par pavāru konditorejā, arī par ugunsdzēsēju. Nu jau 20 gadu Ivo cenšas dzīvot, neizmantojot civilizācijas priekšrocības. Puriņš sevi dēvē par senās maiju cilts maģisko tradīciju pēcteci. No senākajiem Dienvidamerikas cilts pēctečiem Ivo saņēma iesvētību, kurā viņam tika iemācīti «laika līniju aplūkošanas paņēmieni». Ivo atceroties savu iepriekšējo dzīvi. To, ka viņš būšot ekstrasenss, nolēmuši augstāki spēki.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē