• Norisināsies izstāde «Komponista Raimonda Paula daiļrade skaņuplatēs un fotogrāfijās»

    Personības
    Santa.lv
    Santa.lv
    25. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Mūzikas telpa Vinilkoks kolekcionārs Raitis Pavlovičs, fotomeistars Aigars Hibneris un Latvijas Nacionālā bibliotēka piedāvā izstādi Komponista Raimonda Paula daiļrade skaņuplatēs un fotogrāfijās.

    Izstādes atklāšanas pasākums notiks 28. septembrī plkst. 18.00. Pasākumā piedalīsies izstādes veidotāji - Liepājas mūzikas telpas Vinilkoks saimnieks un skaņuplašu entuziasts, kolekcionārs Raitis Pavlovičs, fotogrāfs Aigars Hibneris un producents Valdis Skujiņš.

    Īpašais pasākuma viesis - izdevniecības Jumava izdotās grāmatas Raimonds Pauls – skanošs un klātesošs autore Lia Guļevska. Interesentiem būs iespēja grāmatu arī iegādāties.

    Mūzikas telpas Vinilkoks saimnieka Raita Pavloviča kolekcijā ir liels klāsts ar latviešu un ārzemju mūziķu izdotām skaņuplatēm. Viena no plašākajām kolekcijām ir saistīta komponista Raimonda Paula daiļradi.

    Raita Pavloviča kolekcijā ir gandrīz visas ar komponista mūziku un piedalīšanos ierakstos izdotās skaņuplates – sākot ar 1957. gadā izdoto 78 apgriezienu šellaka plati ar Raimonda Paula skaņdarbu Lēna rumba, Japānā 1987. gadā izdoto singlu Dāvāja Māriņa vai 1’000’000 sārtu rožu japāņu dziedātājas Tokito Kato izpildījumā, kā arī 1984. gadā lielu popularitāti ieguvušās dziesmas Anno Domini dziedātāja Don Marko izpildījumā.

    Skaņuplates ar Maestro mūziku un piedalīšanos ierakstos ir izdotas Latvijā, ASV, Austrālijā, Japānā, Kanādā, Zviedrijā un citās valstīs. Daudzi pašmāju, ārzemju mūziķi un emigrācijā dzīvojošie latvieši ir iekļāvuši Raimonda Paula dziesmas savos skaņuplašu izdevumos. Pašreiz kolekcijā ir  333 skaņuplates.

    Lielākā daļa skaņuplašu ir Maestro autogrāfētas.

    Raitis Pavlovičs veido arī Raimonda Paula skaņuplašu katalogu, kas drīzumā būs pieejams visiem interesentiem.

    Savukārt fotogrāfs Aigars Hibneris, kurš ir pazīstams kā Liepājas teātra galma foto Meistars ir dokumentējis vairākus Raimonda Paula koncertus, mēģinājumus un aizkulises Liepājas koncertzālēs. Viena no plašākajām fotogrāfiju kolekcijām ir tapusi Raimonda Paula 75. jubilejas koncertā Pilsētā vētru un dzintara krastā no Liepājas olimpiskā centra lielās arēnas un no koncerta 2022. gada vasarā koncertdārzā Pūt vējiņi. Aigars Hibneris veidojis šīs izstādes tehnisko un vizuālo noformējumu.

    Izstāde būs aplūkojama LNB (1. stāvā) no 28. septembra līdz 30. novembrim, Mūkusalas ielā 3, Rīgā.

    Publicitātes attēls

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē